adidas

Hecht je veel waarde aan een bovengemiddelde kwaliteit en wil je er professioneel gekleed uitzien? Dan zijn de kleding, schoenen en accessoires van het merk adidas precies waar je naar op zoek bent. Geavanceerde technologieën en altijd trendy ontwerpen zorgen voor constante kwaliteit.Klik hier voor meer informatie!

  • NIEUWSTE
50 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

ADIDAS

COLD.RDY

Het leven in de stad is voortdurend in beweging. Met adidas ben je in de stadsjungle klaar voor de koude dagen. Bekijk de nieuwe adidas COLD.RDY artikelen. LEES MEER LEES MINDER

Internationaal succesvolle sportmode uit Mittelfranken

adidas AG is een fabrikant van sportartikelen gevestigd in Herzogenaurach in Mittenfranken. adidas werd opgericht in 1949 en is in de loop van de jaren het op één na grootste sportmerk ter wereld geworden. Het begon allemaal heel klein in de jaren '20. Destijds fabriceerden de broers Rudolf en Adolf Dassler hun eerste sportmodellen voor hardlopers en voetballers in de schoenenfabriek van de gebroeders Dassler. Zij waren het die de eerste voetbalschoenen met studs hebben ontworpen. Tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam destijds, droegen de atleten Dassler-schoenen. Na de oorlog dreef een grote ruzie de twee broers uit elkaar en gingen ze ieder hun eigen weg. In 1948 richtte Rudolf Dassler het merk Puma op. Adolf Dassler ging verder onder de merknaam adidas.

Sportmode voor winnaars

Vanaf het allereerste begin produceert adidas speciale sportkleding voor professionele en amateur-atleten in een breed scala aan disciplines. In de naoorlogse jaren droegen de spelers van het Duitse nationale voetbalelftal adidas-schoenen en waren ze verantwoordelijk voor het "wonder van Bern". Ze wonnen het WK in 1954. Ondertussen is de kleding met de karakteristieke drie strepen niet langer beperkt tot Duitse atleten. Sportteams en atleten over de hele wereld kleden zich in adidas. Naast internationaal succesvolle atleten omvatten merkambassadeurs nu tal van beroemdheden uit de muziek- en showbusiness. Een reden hiervoor is de toegenomen nadruk op stijlelementen. De sportmode overtuigt enerzijds door zijn hoge functionaliteit en zijn innovatieve technologieën en anderzijds door supertrendy design.

De kenmerken van adidas sportkleding

De adidas-producten zijn onmiddellijk herkenbaar aan de drie verticale strepen. Deze vormen een sterk kleurcontrast met de achtergrond en hebben dezelfde breedte. Het logo werd gepatenteerd op 18 augustus 1949, toen het merk werd opgericht. De merknaam bestaat uit de initialen van de oprichter van het bedrijf, namelijk de eerste drie letters van zijn voornaam en de eerste drie letters van zijn achternaam. Sinds 1971 staat het klaverblad op veel artikelen als symbool van de Olympische geest. De klaver vertegenwoordigt de drie continentale platen. In 1990 werd dit vervormd tot een driehoek met drie schuine strepen. Dit logo, dat een berg vertegenwoordigt, behoort tot de adidas Performance™-serie. Een globe met drie heldere strepen staat sinds 2002 voor de serie Style.

Van top tot teen in adidas

De sportkleding van adidas overtuigt met een functioneel maar toch urban en sportief design. Als je wilt, kun je je van top tot teen in adidas kleden. Van de schoenen tot de broek, T-shirts, jassen en de juiste hoofddeksels; de Duitse sportonderneming biedt alles. Blader door ons assortiment en vind altijd nieuwe items van het op één na grootste sportmerk ter wereld!