adidas Continental 80

  • Sneakers

Minimalistische sneakers zijn altijd in het seizoen. Vooral als ze uit de pen van de drie strepen komen. Maar pas toen de adidas Continental 80 opnieuw werd uitgebracht, trok hij echt de aandacht. Minimalisme als uniek verkoopargument, Yeezy-vergelijkingen als katapult - dit is hoe de Continental 80 zich in het geheugen van de sneakerwereld heeft gebrand. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
10 resultaten

DE ADIDAS CONTINENTAL 80

Voor basketbal? Heeft het Forum bestaan? Op de tennisbaan? Heeft de Rod Laver Super rondgelopen? Voor de vlucht? Lopers bonden de L.A. Trainer onder hun voeten. En dan in 1986, pakte Run DMC ook nog de adidas Superstar. Een eigen spoor. Plus enkele van de beroemdste modellen uit de geschiedenis van het merk. Niemand zou zich geheel van de waarheid afwenden indien hij in de verleiding zou komen te beweren dat de jaren tachtig zoiets als het decennium van adidas waren. Vooral omdat het merk uit Herzogenaurach ook de kunst van discreet understatement heeft gecultiveerd ondanks alle spotlights. Geïnspireerd door zijn eigen tennissneakers van eind jaren zeventig - een Stan Smith als geestelijk vader kan nooit kwaad - was het resultaat een silhouet dat volledig berustte op de elegantie van de eenvoud. Monochroom als een manier van leven. Zo kwam de Continental eind jaren 80 op het sneakerpodium. Het enige wat het met zich meebracht was een rode streep die één keer over de buitenkant liep. Nauw vastgehouden, natuurlijk. Dus creëerde adidas een tennissneaker in de beste Stan Smith-traditie, plus een die een beetje inspiratie putte uit de beroemde fitnessschoenen van de jaren '80, tegelijkertijd de Reebok Club C. Wat vandaag de dag zou doorgaan voor een concept voor de eeuwigheid, nam niettemin een pauze na de eerste release. Pas in 2018 bracht adidas de Contintental terug en gaf de sneaker een kleine toevoeging. Continental 80, een reminiscentie aan de jaren '80. Op een decennium waarin veel dingen precies de goede kant op gingen voor het bedrijf uit Herzogenaurach.

KENMERKEN VAN DE ADIDAS CONTINENTAL 80

Een misschien niet alleen gelukkig toeval vergemakkelijkte de comeback van de Continental 80's. Kort voor de heruitgave had adidas in samenwerking met Kanye West de Yeezy Calabasas Powerphase gelanceerd. Dit was eigenlijk gebaseerd op de adidas Power Phase, maar toen leek het ook een beetje op de Continental. Dubbelganger status. Verenigd in minimalisme. Want net als de Yeezy, valt de Continental 80 op door helemaal niet actief te proberen op te vallen. Understatement als hype-factor - en dat in tijden van lompe silhouetten die de neiging hebben in de verfemmer te springen. In zijn oorspronkelijke vorm heeft de Continental 80 een monochroom lederen bovendeel, met een tweekleurige streep aan de zijkant voor een visuele aantrekkingskracht. Twee keer neemt het Trefoil logo het merk over. Discreet, natuurlijk. Er is ook een monochroom rubberen cupsole en een EVA tussenzool. Tot zover de basis. Omdat adidas de Continental 80 steeds opnieuw uitvindt. Soms voegt het merk bandjes toe aan een damesmodel. Soms laat hij zich voor de Continental 80 Baara inspireren door Japans vakmanschap en zet de sneaker op een buitenzool met een ruw, opvallend profiel. Het voegt ook nieuwe materialen toe, zoals nylon, en natuurlijk kleurrijke kleurstellingen. In de Continental 80 Clean Classic verdwijnt zelfs de zijstreep, wat eigenlijk wel logisch is.

BELANGRIJKE FEITEN OVER DE CONTINENTALE 80

  • (Oorspronkelijke) naam: adidas Continental
  • Eerste uitgave: eind jaren '80
  • Eerste kleur: Wit/Rood
  • Ontwerper: -

HOE COMBINEER JE DE ADIDAS CONTINENTAL 80 ?

De fundering werkt bijna als een blanco schildersdoek. Monochroom minimalisme past naadloos bij elke stijl. De adidas Continental 80 past dus bij verschillende jeansmodellen, chino's, shorts, rokken, jurken. En bovenop? Shirt? Tee? Oversized trenchcoat? Ballon jasje? De Continental 80 past bij elke combinatie - en maakt graag een eigen stijlstatement. Soms met neonaccenten, andere keren vervangt hij veters door riemen, om drie straten verder over te gaan tot volledig monochrome, minimalistische elegantie. Dus voor elke gelegenheid, voor elke stijl, vindt u de juiste Continental metgezel.

DE ADIDAS CONTINENTAL 80 BIJ KELLER X

Riemen of veters. Geheel monochroom of traditioneel met een kleurrijke streep aan de zijkant. Neon of experimenteel. Vrouw of man. adidas biedt de complete Continental 80 lijn en keller x volgt dit voorbeeld. In onze adidas Continental 80 Shop kun je je favoriete model bestellen - vaak tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen in de Continental 80 Sale - en je outfit even later upgraden met een van adidas' meest minimalistische stijlen.