adidas Stan Smith

  • Sneakers

Pharrell Williams ontwierp zijn eigen versie. A$AP Rocky draagt het graag tijdens een wandeling. Sneakermagazines eren hem als een van de beste sneakers uit de geschiedenis - de Adidas Stan Smith. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
21 resultaten
adidas Originals
RESET-FILTERS

STAN SMITH, FOREVER

STAN SMITH, FOREVER

In de loop der decennia heeft de Stan Smith keer op keer laten zien welk potentieel een sportschoen kan hebben. Vanaf 2021 zal hij laten zien welk potentieel een milieubewuste sneaker kan hebben.

ADIDAS ORIGINALS

Tijdloos. Ongecompliceerd. Veelzijdig. Al meer dan 50 jaar is de adidas Stan Smith een vaste waarde. Deze moderne versie heeft een gerecycled bovenwerk en een milieuvriendelijke constructie als onderdeel van het streven van adidas om in 2024 alleen nog maar gerecycled polyester te gebruiken.

Stijl ontmoet duurzaamheid.

Op het kruispunt van mode en functionaliteit bewijst de nieuwe Stan Smith dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van stijl. Het witte PRIMEGREEN bovenwerk van gerecycled materiaal steekt af tegen de off-white buitenzool. De gouden letters zijn een subtiele blikvanger.

MAKE YOUR STATEMENT.

Tijdloos in de waarste zin van het woord.

Als onderdeel van adidas' missie om een einde te maken aan plastic afval, brengt adidas Originals zijn iconische sneakers opnieuw op de markt met duurzame materialen. Stap voor stap gaan we naar een groenere toekomst. Zonder zijn kenmerkende look te veranderen, heeft de Stan Smith een gerecycled bovenwerk gekregen als onderdeel van de Primegreen-serie. Primegreen omvat diverse gerecycleerde functionele materialen. 50% van de bovenkant is gemaakt van gerecycled materiaal. Gemaakt zonder het gebruik van nieuw geproduceerd polyester. Omdat stijl en duurzaamheid niet alleen hand in hand moeten gaan - ze horen ook aan je voeten.

ADIDAS ORIGINALS

STAN SMITH, FOREVER

DE ADIDAS STAN SMITH

Toen Robert Haillet in 1971 zijn carrière beëindigde, nam de zaak een wending die Stan Smith nooit had kunnen verwachten. In 1965 bracht adidas de eerste tennisschoen met een lederen bovendeel op de markt en begon daarmee een kleine revolutie. Net als bij de adidas Superstar, de grote broer van het basketbalveld, zorgde de nieuwe materiaalconstructie voor meer steun, waardoor de gewrichtsbanden en de enkel werden beschermd. Spelers die van de nieuwe set-up genoten, hadden het dan ook al snel over de beste schoen in de industrie. Horst Dassler's concept had gewerkt.

De zoon van Adi Dassler, de stichter en peetvader van het bedrijf, wilde het er echter niet bij laten zitten. Om de nieuwe sneaker nog populairder te maken, zocht hij een gezicht en kwam terecht bij Robert Haillet, die aanvankelijk zijn naam leende aan de nieuwe schoen. Tot hij in 1971 ontslag nam en de zoektocht opnieuw begon. De loop der gebeurtenissen. Het leidde Horst Dassler via de agent Donald Dell rechtstreeks naar Stan Smith. Hij had al eerder langs de baseline heen en weer gesprint op de tot dan toe gebruikelijke canvas schoenen - en met succes, ook.

In 1971 won de Amerikaan Stan Smith de US Open, en het jaar daarop zelfs Wimbledon. Het merk kreeg een nieuw gezicht voor zijn tennisschoen, Smith kreeg een outfittercontract dat hem een allesomvattende marketing verzekerde, alsmede aandelen in de verkoop van de sneaker. De klassieke "wij winnen, jij wint" situatie. Toch duurde het nog tot 1978 voordat adidas de sneaker de nieuwe naam "adidas Stan Smith" gaf, maar toen ook het profiel van Smith op de tong liet afdrukken. Iconen worden niet van de ene dag op de andere gemaakt.

Zijn strakke design paste bijna op de tennisbaan, maar paste net zo goed op straat, en zo opende de adidas Stan Smith de deur naar de modewereld. Sterker nog, nadat adidas een kleine marketingstunt had uitgehaald: wie tussen 2012 en 2013 een nieuwe Stan Smith wilde kopen, werd teleurgesteld achtergelaten. Het assortiment. Plotseling was het arm aan een van zijn meest prominente leden.

Om hem uit zijn rol als massaproduct te bevrijden, stopte adidas eenvoudigweg met de productie van de Stan Smith. Vraag door schaarste. Het plan werkte. Helemaal. In 2014 maakte de sneaker zijn comeback, niet stilletjes, natuurlijk. Pharrell kreeg zijn eigen model gestuurd, Giselle Bündchen poseerde op de cover van Vogue Paris met de adidas Stan Smith. Nieuwe kleurstellingen gaven het cleane, legendarische silhouet een make-over.

Ze werden vergezeld door varianten met Boost demping of Primeknit bovenwerk. Plotseling droegen A$AP Rocky en Pharrell een sneaker die begon in tennis om uiteindelijk de Sale afdeling te vinden. Daarbij kwamen samenwerkingen met Yohji Yamamoto's Y-3, Raf Simons, en Pharrell zelf. De adidas Stan Smith kwam zelfs voor in liedjes. En vandaag de dag heeft adidas meer dan 50 miljoen Stan Smith sneakers verkocht. Niemand had dat kunnen verwachten in 1971.

KENMERKEN VAN DE ADIDAS STAN SMITH

Schoon. Een enkel woord is genoeg om de eerste, tweede en derde indruk van de adidas Stan Smith treffend weer te geven. Wit is de traditionele kleur van de sneaker, in het origineel aangevuld met groene accenten op de hiel, die al lang geleden in een andere kleur zijn geverfd. Daarbovenop schitteren het Trefoil-logo van adidas en daaronder het opschrift Stan Smith, terwijl het profiel van Smith de tong siert. De beroemde drie strepen? Let maar eens op de perforaties binnen en buiten.

Waar het om gaat is minimalisme en eenvoud. De reductie tot de essentie. Hij is ook te vinden in de verschillende kleurstellingen en varianten die we ook in ons adidas Stan Smith-assortiment hebben. Sommige modellen zijn gemaakt van suède in plaats van het gebruikelijke gladde leer en zeg maar dag tegen zuiver wit. Anderen vervangen de schoenveters door drie klittenbandsluitingen. Het strakke design blijft constant, zonder welke een adidas Stan Smith gewoon geen adidas Stan Smith is.

BELANGRIJKSTE FEITEN OVER DE ADIDAS STAN SMITH

  • (Oorspronkelijke) Naam: adidas Robert Haillet
  • Eerste uitgave: 1965
  • Eerste Kleur: Wit / Groen
  • Ontwerper: -
  • Prijsklasse: 80 tot 120€

HOE KUN JE DE ADIDAS STAN SMITH COMBINEREN?

Zij die visuele terughoudendheid lijken te hebben uitgevonden, vinden altijd overal de juiste begeleiding. Met zijn cleane silhouet, ingetogen kleurstellingen en ingetogen look is de adidas Stan Smith perfect voor elke minimalistische outfit. De donkere jeans.

Het relaxte overhemd. Monochrome stijl. Alles ziet eruit alsof het voor elkaar gemaakt is. Je kunt de adidas Stan Smith ook dragen met een hoodie, combineer de cultsneaker met een T-shirt of een crewneck. Zelfs de chino werkt in combinatie met de Stan Smith.

DE ADIDAS STAN SMITH BIJ KELLER X

Nuance maakt het verschil. Bij de Stan Smith zorgen een paar verschillend gekleurde patches voor een compleet andere look, een nieuwe buitenkant - en bij Keller x vind je de sneaker in de adidas Stan Smith shop met de klassieke groene, maar ook zwarte of hemelsblauwe details. Wit leer is natuurlijk een must.

De pastelkleurige suède versie doet het echter ook goed en u kunt uw nieuwe schoen met klittenband vastmaken in plaats van hem te strikken. Je kunt de sneakers online bestellen bij Keller x en ze aan huis laten bezorgen.