adidas Stan Smith

Pharrell Williams ontwierp zijn eigen versie. A$AP Rocky draagt het graag voor wandelingen. Sneaker magazines eren hem als een van de beste sneakers in de geschiedenis. Adidas' Stan Smith was oorspronkelijk ontworpen voor de tennisbaan, maar hij werd gedoopt met een heel andere naam. Maar de geschiedenis nam altijd de juiste beslissing, en vandaag de dag is het subtiele silhouet met zijn strakke ontwerp een van de meest populaire sneakers in de geschiedenis. Lees meer

  • NIEUWSTE
22 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

De adidas Stan Smith

Toen Robert Haillet in 1971 zijn carrière beëindigde, nam het een koers aan die Stan Smith nooit had kunnen verwachten. Al in 1965 had adidas de eerste tennisschoen met lederen bovendeel op de markt gebracht en een kleine revolutie op gang gebracht. Net als bij de adidas Superstar, de grote broer van het basketbalveld, zorgde de nieuwe materiële constructie voor meer steun en bescherming van de gewrichtsbanden en de enkel. Spelers die genoten hebben van de nieuwe opstelling spraken al snel over de beste schoen in de industrie. Het concept van Horst Dassler had gewerkt.

De zoon van naamgever en bedrijfsoprichter Adi Dassler wilde het daar echter niet bij laten. Om de nieuwe sneaker nog populairder te maken, zocht hij een gezicht en kwam hij terecht bij Robert Haillet, die in eerste instantie zijn naam leende aan de nieuwe schoen. Tot hij in 1971 ontslag nam en opnieuw begon te zoeken. De gang van zaken. Hij leidde Horst Dassler via agent Donald Dell rechtstreeks naar Stan Smith. Hij had eerder de basislijn heen en weer gesprint in de canvas schoenen die tot dan toe populair waren geweest - en met succes.

In 1971 won de Amerikaan Stan Smith de US Open en het jaar daarop zelfs Wimbledon. Het merk kreeg zijn nieuwe gezicht voor zijn tennisschoen, Smith kreeg een uitrustingscontract, wat hem een allesomvattende marketing en aandelen in de verkoop van de sneaker verzekerde. De klassieke "wij winnen, jij wint" situatie. Echter, adidas heeft zijn sneaker pas in 1978 omgedoopt tot "adidas Stan Smith", maar heeft toen meteen het profiel van Smith op de tong gedrukt. Iconen gebeuren niet van de ene op de andere dag.

Zijn strakke vormgeving ging bijna samen met de tennisbaan, maar paste net zo goed op straat, en zo opende de adidas Stan Smith de deur naar de modewereld. Nog intensiever nadat adidas een kleine marketingstunt uitvoerde: Wie tussen 2012 en 2013 een nieuwe Stan Smith wilde kopen, werd teleurgesteld. Het assortiment. Plotseling was het armer voor een van de meest prominente leden.

Om hem te bevrijden van zijn rol als massaproduct, stopte adidas gewoon met de productie van de Stan Smith. Vraag door schaarste. Het plan werkte. Helemaal. In 2014 maakte de sneaker zijn comeback, niet in stilte natuurlijk. Pharrell kreeg zijn eigen model toegestuurd en Giselle Bündchen poseerde op de cover van Vogue Paris met de adidas Stan Smith. Nieuwe kleurstellingen gaven het strakke, legendarische silhouet een nieuwe look.

Daarnaast waren er varianten met boost demping of Primeknit-Upper. Plotseling droegen A$AP Rocky en Pharrell sneakers, die begonnen in het tennis, om op een gegeven moment de verkoopafdeling te vinden. Daarnaast waren er samenwerkingsverbanden met Yohji Yamamoto's Y-3, Raf Simons en Pharrell zelf. Zelfs in liedjes trad de adidas Stan Smith op. En vandaag heeft adidas meer dan 50 miljoen Stan Smith sneakers verkocht. Niemand kon dat echt verwachten in 1971.

Kenmerken van de adidas Stan Smith

Schoon. Een enkel woord is voldoende om de eerste, tweede en derde indruk van de adidas Stan Smith nauwkeurig over te brengen. De sneaker is traditioneel wit, met de originele groene accenten op de hiel, die lang anders gekleurd zijn. Het is voorzien van adidas' Trefoil-logo en Stan Smith-belettering eronder, terwijl de tong het profiel van Smith is. De beroemde drie strepen? geven alleen de perforaties van binnen en buiten aan.

Wat telt is minimalisme en eenvoud. De reductie tot het essentiële. Dit komt ook tot uiting in de verschillende kleurstellingen en varianten die we ook in ons adidas Stan Smith-assortiment hebben. Sommige modellen zijn gemaakt van suède in plaats van het gebruikelijke gladde leer en nemen afscheid van schoon wit. Andere vervangen de schoenveters door drie klittenbandsluitingen. De strakke vormgeving blijft constant, zonder welke een adidas Stan Smith simpelweg geen adidas Stan Smith is.

Belangrijke feiten over de adidas Stan Smith

  • (Origineel) Naam: adidas Robert Haillet
  • Eerste uitgave: 1965
  • Eerste kleur: wit / groen
  • Ontwerper: -
  • Prijsklasse: 80 tot 120€

Hoe kun je de adidas Stan Smith combineren?

Degenen die visuele terughoudendheid lijken te hebben uitgevonden, zullen altijd de juiste metgezel vinden, waar ze zich ook bevinden. Met zijn strakke silhouet, onopvallende kleurstellingen en discrete uitstraling past de adidas Stan Smith perfect bij elke minimalistische outfit. De donkere jeans.

Het relaxte overshirt. Monochrome stijl. Alles lijkt voor elkaar te zijn gemaakt. Je kunt net zo goed de adidas Stan Smith dragen met een capuchon of de cult sneaker combineren met een t-shirt of crewneck. De Chino werkt ook in combinatie met de Stan Smith.

De adidas Stan Smith bij Keller x

De nuance creëert het verschil. Bij Stan Smith geven een paar verschillend gekleurde patches een heel ander uiterlijk, een nieuw exterieur - en bij Keller x vind je de sneaker in de adidas Stan Smith Shop met zowel de klassieke groene als de zwarte of hemelsblauwe details. Wit leer is een must.

De pastelkleurige suède versie werkt ook goed en je kunt je nieuwe schoen met klittenband bevestigen in plaats van hem vast te binden. Natuurlijk kunt u de sneaker bij Keller x online bij u thuis bestellen.