adidas Supercourt

  • Sneakers

Wijsheid van ouderdom, zonder ouderdom te voelen. Een zeldzaam geschenk. De adidas Supercourt doet denken aan cleane retrotennissneakers, maar uiteindelijk is gewoon geput uit de ervaring van enkele van de meest legendarische silhouetten van de three stripes, waarbij het idee van elegant minimalisme op een relaxte manier is vertaald naar het moderne tijdperk. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
5 resultaten
adidas Originals
RESET-FILTERS

ADIDAS ORIGINALS

SUPERCOURT

Met de Supercourt, kijkt adidas terug op 40 jaren tennisstijl. Een schoen die bestemd is om de geschiedenis in te gaan als een nieuwe klassieker LEES MEER LEES MINDER

DE ADIDAS SUPERCOURT

De tennisbaan. Bijna nergens heeft adidas zich zo duurzaam comfortabel gemaakt. Niet alleen, maar natuurlijk voor een groot deel vanwege de al lang legendarische Stan Smith sneaker. Enkele van de meest iconische silhouetten van het merk met de drie strepen vervulden ooit hun basistaken op tennisbanen overal ter wereld. Dat vroeg op zijn beurt om een zeer specifieke dresscode. Het moest elegant zijn. Simpel, zonder saai te zijn. Minimalistisch, zonder verdacht te worden van willekeur. Met zijn tennissneakers heeft adidas dan ook de voorliefde voor een ontspannen minimalisme gecreëerd, dat in de loop der jaren en decennia gemakkelijk van de tennisbaan naar de straat is overgewaaid. Ervaring. Hands-on. Indiening. Want toen het bedrijf uit Herzogenaurach in 2019 zijn Home of Classics-collectie onthulde, maakte het enerzijds een buiging voor zijn legendes. Naast de Stan Smith schonk het ook een speciale editie aan onder meer de Superstar en de Rivalry Lo. Tegelijkertijd presenteerde het merk een nieuw silhouet. 50 jaar gecomprimeerde tenniservaring, geperfectioneerd in één enkele sneaker. Dit idee vormde de inspiratie voor de adidas Supercourt. Dit idee en een intensieve blik in de archieven. Het merk liet zich inspireren door enkele van zijn beroemdste sneaker-silhouetten om een gelijkenis te creëren die het midden houdt tussen old en new school. Lederen sneaker traditie ontmoet minimalisme voor een sneaker die gemakkelijk zou kunnen hebben gedefinieerd de jaren '70. Vandaag is het een ontspannen mix van elegantie en stijl. Monochroom leer ontmoet een discreet gekleurde tussenzool, gelukkig zonder experiment of een wanhopige schreeuw om aandacht. Eenvoudige tenniselegantie geïnspireerd op vijf decennia stijl, van legendarische sneaker iconen. Het laat de Supercourt ouder lijken dan het is. In de beste zin van het woord. En adidas kan een beetje comfortabeler worden terwijl ze bezig zijn.

KENMERKEN VAN DE ADIDAS SUPERCOURT

Simpel als kunstvorm. adidas viert het al tientallen jaren en duwt met de Supercourt de mantra nog een stukje verder naar de top. Monochroom lederen bovenwerk als uitgangspunt werkt sowieso altijd, doet denken aan retro sneakers uit het verleden zonder dat je de jaren 70 of 80 zelf ooit hebt gezien. Dat geldt ook voor een minimaal gekleurde tussenzool en buitenzool. Grote brandmerken? De Supercourt heeft het niet nodig. In plaats daarvan verwijzen de perforaties aan de binnen- en buitenkant naar de beroemde drie strepen. Tot zover het begin. Want adidas gebruikt zijn strakke silhouet om kleine evolutionaire stapjes te zetten met meer opvallende kleurstellingen, materiaalmixen van leer en nylon, of speciale edities. De adidas Supercourt RX, bijvoorbeeld, heeft een iets steviger middenzool en neigt dus een beetje naar de grove sneaker, terwijl het bovenwerk de helft van de afstand tussen tennissneaker en hardloper overbrugt. Natuurlijk levert de outfitter uit Herzogenaurach ook speciale Supercourt damesmodellen.

BELANGRIJKE FEITEN OVER DE SUPERCOURT

  • (Oorspronkelijke) naam: adidas Supercourt
  • Eerste release: 2019
  • Eerste Kleur: Wit/Bruin
  • Ontwerper: -

HOE DE ADIDAS SUPERCOURT TE KOPPELEN?

Strakke retro silhouetten trekken geen lijntjes. Een innerlijke kring die de voorkeur zou genieten boven alle andere stijlen is hen vreemd. In plaats daarvan past de adidas Supercourt zowel op straat als op kantoor, bij het iets duurdere etentje als in de favoriete bar. De sneaker staat stijlvol onder zowel een wijde rok met een blouse als een panty met een wijd overhemd. De jeans. De chino. De tee. De capuchon. Het minimalisme van de Supercourt vindt zijn plaats in elke samenleving.

HET ADIDAS SUPERCOURT BIJ KELLER X

Strakke, bijna monochrome leren retrostijl is gewoon een gezicht. Want in de adidas Supercourt Shop van Keller x kun je je favoriete Supercourt-model ontspannen online bestellen: Met verschillende kleurstellingen geeft adidas de Supercourt extra kleur, zet hem op een steviger tussenzool voor een shot van chunkyness. De keuze? Dat doe je wel. Ook in de uitverkoop tussen bijzonder aantrekkelijke adidas Supercourt aanbiedingen.