adidas Superstar

Basketbalrevolutie ontmoet streetwear-icoon met eigen hiphopbaan Het verhaal van de adidas Superstar is genoeg voor twee of drie sneakerseries, maar houdt de schoen nooit in het verleden. Het strakke design vol karakter brengt de Superstar losjes in elk tijdperk van de streetwear en heeft ook gediend als canvas voor verschillende iconen uit de popcultuur. Lees meer

  • NIEUWSTE
49 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

De adidas Superstar

"With no shoe string in em…" Run DMC heeft geen algemeen geldige draaginstructie gegeven. Maar Reverend Run, D.M.C. en Jam Master Jay waren verantwoordelijk voor het grote succes van de tweede carrière van de adidas Superstar. De trainingspakken. De sneakers worden zonder veters gedragen. De tong is blootgesteld tijdens het duwen. Daarnaast een apart spoor. Wat begon als een basketbalschoenrevolutie in 1970 gebruikte het tweede onderwijspad om een metamorfose te doen naar een streetwear en popcultuur die essentieel is. Het basisidee was even eenvoudig als effectief. Canvas sneakers, vooral de Converse Chuck Taylor All-Star, hadden de NBA jarenlang goed gediend. Maar nu waren de spelers op zoek naar iets nieuws. Ze wilden meer stabiliteit, meer demping en schakelden daarom over op lederen hoge topmodellen. Wat ontbrak was het vlakke snij-alternatief. Kom binnen, adidas Superstar. De eerste basketbalschoen ooit die een laag top silhouet combineerde met lederen bovendeel, het bracht ook meer stabiliteit en demping.

Een aanbod dat de supersterren van de competitie niet konden weigeren. Kareem Abdul-Jabbar vierde zijn Skyhook in de nieuwe adidas creatie. Jerry West, het model voor het NBA-logo, gleed er ook de superster overheen - en op een gegeven moment droeg zelfs 75 procent van de competitie het. Maar op een gegeven moment muteert elke revolutie in normaliteit, later in een relikwie. De vooruitgang. Hij kon de adidas Superstar niet tegenhouden. In plaats daarvan veranderde de sneaker van richting. Run DMC bracht hem in de popcultuur, droeg hun track "My Adidas" aan hem op, dreef de metamorfose naar voren en tekende later zelfs een deal met een sportmerk als eerste muziekact. De adidas superster heeft snel zijn status gecementeerd als essentieel voor het gecultiveerde straatbeeld. De popcultuur had de voorkeur gegeven aan het personagesilhouet van adidas en heeft dit onmiddellijk overgenomen. Missy Elliot creëerde haar eigen superster-varianten, net als Pharrell Williams. Samenwerkingen met Prada en model Blondy McCoy werden aan de collectie toegevoegd en Run DMC kreeg ook een eigen adidas Superstar voor het jubileum. In de basisopstelling eerst met Veters, natuurlijk.

Kenmerken van de adidas Superstar

Het uitdrukken van het karakter zonder de volumeknop te veel te draaien is een kunst die bijna geen enkele sneaker zo ontspannen kan beheersen als de superster. De drie adidas strepen plus het Trefoil logo. Het minimalistische ontwerp in zijn oorspronkelijke vorm heeft niet veel meer nodig. Behalve dat ene detail dat de Superstar onderscheidt van de massa en van Stan Smith, die bijna op hetzelfde moment verscheen, op basis van dezelfde zool- en hielconstructie: De dikke rubberen neus, waarvan het karakteristieke patroon de sneaker de bijnaam Shell Toe gaf en het uitgangspunt is voor het schone lederen bovendeel van de sneaker. Eveneens essentieel voor het silhouet is de lage snit. Overigens is het Pro-model van adidas de hoge topversie van de Superstar. In de loop van de decennia zijn er nieuwe ontwikkelingsfasen, speciale edities en samenwerkingsverbanden bijgekomen.

De Vintage heeft een iets vlakkere en fijnere neus, terwijl de adidas Superstar 1 vergelijkbaar is met het model uit de jaren '80 dat de Run DMC naar hun shows begeleidde. De adidas Superstar 80s komt daarentegen tussen de andere twee versies in. De WS1 en WS2 zijn opnieuw het resultaat van een adidas interne ontwerpwerkplaats en bieden nieuwe details die het strakke design breken maar nooit verraden. Voor vrouwen is er ook de gereduceerde adidas Superstar Lite, die zo schoon is dat hij niet eens de drie strepen aan de zijkant nodig heeft. Voor de koudere dagen is de adidas Superstar Boot de perfecte keuze voor vrouwen.

Belangrijke feiten over de adidas Superstar

  • (Origineel) Naam: adidas Superstar
  • Eerste uitgave: 1969
  • Eerste kleur: wit / zwart
  • Ontwerper: Ontwerpteam rond Chris Severn
  • Prijsklasse: 80 tot 140 €

Hoe kun je de adidas Superstar combineren?

Het hoeft niet het trainingspak te zijn. Het werkt ook, maar aan de andere kant is het minimalisme van de adidas Superstar verspild als je er niet ten volle van profiteert. Jeans. Monochrome trui. Een ontspannen spijkerbroek of bomberjack. Binnenkort staat de outfit boven de superster. In de zomer is een T-shirt of relaxed shirt, voldoende, plus een korte broek indien nodig. Dankzij zijn strakke, onopvallende uiterlijk kan de Superstar in elke combinatie worden gedragen, wat de status van de Superstar als een onmisbare streetwear onderstreept.

De adidas Superstar bij Keller x

De echte adidas Superstar OG in wit en zwart. Met zwarte of pasteltinten. Bij Keller x vindt u het hele assortiment van de adidas Superstar online en dus ook speciale collecties zoals de Boot, Lite of WS1. Sommige van de nuances zijn te onderscheiden in onze adidas Superstar Store, sommige van hen door de snit. De sneakerlegende kijkt altijd eerbiedig terug naar zijn roots en blijft hen trouw. Het kiezen van uw persoonlijke favoriet uit het ruime aanbod in onze adidas Superstar Store blijft de enige uitdaging. Als u eenmaal uw keuze hebt gemaakt, kunt u gemakkelijk online bestellen.