ASICS GEL-1090

  • Sneakers

Met de ASICS GEL-1090 leverde ASCICS een retro runner met legendarische demping. Een sneaker waarvan de carrière begon tijdens de Olympische Spelen, maar die vandaag de dag nog net zo comfortabel aanvoelt tijdens een ontspannen wandeling door de stad. En uiteindelijk krijg je precies het juiste vleugje 90's-geïnspireerde runner look voor ontspannen dagelijkse slijtage. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
26 resultaten

ASICS GEL-1090: DEMPING LEGENDE X RETRO RUNNER STIJL.

Als de legendastatus van demping hoger is dan die van de sneaker die het slechts moet ondersteunen, volgt de traditionele of/of-rekening. Of de schoen wekt gewoon niet te veel opwinding op. Of, ongeacht het silhouet eromheen, de zool heeft de reis van legende tot icoon allang gemaakt. De ASICS GEL-1090 sluit zich zeker aan bij de "of" factie. Er is immers nauwelijks een andere dempingtechnologie die de decennia zo ontspannen heeft doorstaan zonder echt ouder te worden als ASICS' GEL. Het Japanse merk kwam voor het eerst op het asfalt in 1986 en had een wondermiddel voor oncomfortabele runs in gedachten met hun nieuwe technologie als demping aan de onderkant van de GT-2 en FREAKS. Een remedie tegen gewrichts- en rugpijn. Sindsdien zijn er zo'n 35 jaar verstreken - en nog steeds, mede dankzij een slimme draai eraan natuurlijk, behoort GEL tot de populairste demping voor hardlopers over de hele planeet. Dus rustte ASICS in 2003 ook de GEL-1090 uit met zijn technologie. Een loper met high-end demping, maar een snede onder het premium segment. Minder is meer. Misschien. In ieder geval sloot ASICS compromissen uit als het op design aankwam. In plaats van simpelweg de volgende Runner te creëren, nam het merk de motorsport onder de loep. Aerodynamisch verfijnd, met vloeiende lijnen. Wat raceauto's en motorfietsen kenmerkte, zou ook de ASICS GEL-1090 Sale in de toekomst kenmerken. Tegelijkertijd was de sneaker gewijd aan visueel minimalisme. Het werkte toen en het werkt nu in de retro-versie, die bijna een-op-een is met het origineel. Vooral omdat het ontwerp van de Toebox ook visueel naar het verleden verwijst en dus perfect in het heden past. Wat overblijft is het comfort. In de waarste zin van het woord. Want ook nu nog is de schoen, die in 2004 zelfs de Olympische kampioenen in Athene ondersteunde, zo ontspannen om te dragen dat je het idee zou kunnen krijgen je avondmaal te verdienen door van tevoren een kleine marathon te lopen. Demping heeft dus zeker recht op een legendarische status - en de sneakers in onze ASICS GEL-1090 shop zijn daar ook al lang naar op weg.

KENMERKEN VAN DE ASICS GEL-1090

De demping werkt. Al tientallen jaren. Maar door de 1090 uitsluitend tot GEL te herleiden, wordt de aandacht naar een veel te klein eiland verlegd. Omdat de sneaker veel meer kan - ook buiten het retro runner silhouet. De tijgerstrepen van ASICS horen er natuurlijk ook bij. Daartoe is de ASICS GEL-1090 voorzien van gestileerde tijgerklauwen op zowel de toebox als de hiel, terwijl de lijnen van de tussenzool de beweging van een geruite dambordvlag nabootsen. Motorsport, ASICS keert het terug in de hele schoen. In zekere zin, technisch ook. High-tech domineert. Omdat de GEL demping nog maar het begin is. De hiel helpt bovendien om schokken te absorberen, terwijl de hielkap de stabiliteit verhoogt. De EVA-middenzool verbetert het reactievermogen tijdens het lopen. De look varieert opnieuw in verschillende kleurstellingen; zo werd het Trail Pack in aardetinten gehouden. Er zijn ook monochrome witte of zwarte versies, evenals GEL-1090 aanbiedingen met neon accenten - en natuurlijk kunt u de sneaker in verschillende dames-en heren versies in de ASICS GEL-1090 Store op Keller x.

BELANGRIJKSTE FEITEN OVER DE ASICS GEL-1090

  • (Oorspronkelijke) Naam: Asics GEL-1090
  • Eerste uitgave: 2003
  • Eerste colorway: zilver/steengrijs
  • Ontwerper: -

HOE COMBINEER JE DE ASICS GEL-1090?

De combinatie van de ASICS GEL-1090? Geen groot probleem. Met wijde chino's, relaxte t-shirts en misschien een kleurrijke fleece met een goed patroon doen retro-lopers met een visuele link naar de jaren '90 het bijzonder goed. De ASICS GEL-1090 is daarop geen uitzondering. Natuurlijk doet de sneaker het ook goed bij een korte broek en shirt, een relaxte jeans of een relaxte rok. Bovenaan kies je vrij. Beanie. Pap. Miki van Beton Ciré. Alles is mogelijk in combinatie met de GEL-1090.

DE ASICS GEL-1090 BIJ KELLER X

De basis blijft constant. GEL en retro runner silhouet krijg je met elke versie van de ASICS GEL-1090. experimenteren laat de verschillende kleurstellingen. Bij Keller x kunt u kiezen tussen neonaccenten, monochroom zwart of wit en natuurlijk traditionele runnercombinaties met een licht bovenwerk. Bestel uw favoriete ASICS GEL-1090 online in onze ASICS shop - direct na de selectie, de klok rond en volledig ontspannen met een muisklik.