ASICS GEL-LYTE III

Loopschoen? Streetwear-icoon? Beide. Shigeyuki Mitsui, geboren als prestatiemodel in 1990, ontwierp de ASICS GEL-LYTE III om zowel de uitdagingen van de sport als het geïnteresseerde uiterlijk van de straat gemakkelijk te kunnen weerstaan. Vandaag de dag is de sneaker een van de meest legendarische silhouetten van het Japanse merk en heeft hij een stevige plaats in de straatmode dankzij de combinatie van comfort en stijl. Lees meer

  • NIEUWSTE
18 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

GEL-LYTE™ III

ASICS SPORTSTYLE

Wat begon als een baanbrekend idee van de hoofdontwerper van ASICS heeft zichzelf nu voor drie decennia bewezen: de GEL-LYTE™ III van ASICS SportStyle.

ASICS GEL-LYTE™ III

Om de dertigste verjaardag van de GEL-LYTE™ III OG hardloopschoen te vieren, wordt de sneaker uitgebracht in de oorspronkelijke vorm en constructie van de vroege jaren 90.

Wat is het verhaal achter GEL-LYTE™ III?

In 1986 gebruikte ASICS voor het eerst vloeibare gel als dempingsmateriaal in de tussenzool van de GT-II. Het was de eerste schoen ter wereld met een gepatenteerde gelkussen. De innovatie was een groot succes en het idee werd in de daaropvolgende jaren steeds verder ontwikkeld. Het hoogtepunt was de GEL-LYTE™ III, die in 1990 werd ontworpen door Shigeyuki Mitsui, de hoofdontwerper van ASICS met een passie voor het breken van regels. Het was precies deze mentaliteit, tegen alle verwachtingen in, die de sneakers creëerde die een icoon zouden worden voor de volgende generatie.

ASICS GEL-LYTE™ III

Wat onderscheidt de GEL-LYTE™ III?

Het model GEL-LYTE™ III OG heeft een gespleten tong, die oorspronkelijk is geïnspireerd op de GEL-LD RACER™. Bovendien is de schoen voorzien van de karakteristieke GEL™-demping in de hiel voor een betere schokabsorptie en een langdurig comfort. Om de 30e verjaardag van deze iconische sneaker te vieren, brengt ASICS SportStyle dit jaar een serie in de OG-kleuren terug.

'ASICS volgt de filosofie van 'Anima Sana In Corpore Sano' - een gezonde geest in een gezond lichaam. Wij bij Keller x zijn er ook sterk van overtuigd dat sportactiviteit een belangrijke factor is voor een gezond lichaam en een gezonde geest en zijn er trots op deze visie te delen met ASICS.'

ASICS SPORTSTYLE

GEL-LYTE™ III

De ASICS GEL-LYTE III

Het kromme uitzicht in de glazen bol brengt graag een kleine demper van vreugde. Niemand houdt ervan om zich te vergissen. Aan de andere kant. Shigeyuki Mitsui zou heel welwillend kunnen hebben gemerkt dat zijn voorspelling volledig in de verkeerde richting ging wat betreft zijn schepping. Mitsui geloofde gewoonweg niet dat te veel mensen zijn GEL-LYTE-schoen leuk zouden vinden - en was ver uit het zicht. Want de ontwerper had het bestek nauwelijks beter kunnen implementeren. ASICS wilde een eersteklas loopschoen. Echter, een die zoveel stijl had dat het ook de wat meer ontspannen wandeling over het asfalt zonder problemen en vooral elegant zou moeten vergemakkelijken.

De basis was de door ASICS in 1986 ontwikkelde GEL-demping, bestaande uit direct in de zool geïntegreerde siliconenkussens. Schokabsorptie plus stabiliteit staat gelijk aan minder kans op letsel. Zo eenvoudig werkte de toenmalige revolutionaire formule, die het Japanse merk met de GEL-LYTE I implementeerde. De schoen was licht en comfortabel als nooit tevoren, en vond al snel zijn weg naar het lopende circus. Zowel de eerste versie als de opvolger concentreerde zich hierop. Alleen nummer drie, de ASICS GEL-LYTE III, zou in staat moeten zijn om uit de sport te breken wanneer hij dat wil. Shigeyuki Mitsui creëerde voor dit doel eerst kleurrijke en opvallende kleurencombinaties. Hij gaf de schoen ook een tweedelige tong, evenals reflecterende elementen en mesh inserts bij de hiel. Sportmodel met stijlicoon. Comfort met design.

Dus je bent een jaar later weer verdwenen. Voorlopig. De focus van ASICS Sportstyle, of beter gezegd ASICS Tiger in die tijd, op vooruitgang dwong al snel de ontwikkeling van zijn opvolger af. Maar de ASICS GEL-LYTE III had zijn stempel op het collectieve sneaker geheugen gedrukt. Dus samenwerkingen zoals die met de Amsterdamse sneakerwinkel Patta brachten de schoen weer op straat. Voor het 25-jarig bestaan van GEL-LYTE III werkte ASICS onder andere samen met Kith en Footpatrol. Voor de 30e keer brengt het merk ook de OG-Citrus Colorway terug - en ondertussen is Shigeyuki Mitsui er ook van overtuigd dat zijn sneaker zeker aan de ene of de andere smaak voldoet.

Kenmerken van de ASICS GEL-LYTE III

Als "onruststoker" neemt Shigeyuki Mitsui graag de sprong over ontwerpbarrières om het visuele bewustzijn te vergroten. Dit is nog een reden waarom de ASICS GEL-LYTE III zijn karakteristieke gespleten tong heeft. Maar dat is niet de enige reden. Want het geeft de GEL-LYTE III eigenlijk een onmiskenbare uitstraling, maar helpt je ook om op een ontspannen manier in de sneaker te glijden. Maar dat is nog niet alles: tegelijkertijd verbetert het de loopeigenschappen en maakt het ook een einde aan het prestatie-idee. Vooral omdat ontwerper Mitsui aandrong op een driedubbele tussenzool. De productie van de schoen was een uitdaging voor zijn idee, maar je kunt nu een meer comfortabele gedempte schoen dragen.

Daarnaast zijn er de Colorways, die elke ASICS GEL-LYTE III Sale onderscheiden. Ze zijn kleurrijk en wisselen graag tussen neon en pastel, tussen gedempte kleuren en luidere varianten. OG staat altijd voor de wortel, voor een Colorway waarin de ASICS GEL-LYTE III aan het begin van zijn reis in 1990 beschikbaar was. Daarnaast vindt u in onze ASICS GEL-LYTE III Shop variaties speciaal ontworpen voor vrouwen en altijd nieuwe materiaalcombinaties tussen glad en suède, mesh en kunststoffen. Altijd aanwezig: het optimale kruispunt van comfort van een eersteklas loopschoen en de stijl van een streetwear-icoon.

Belangrijke feiten over de ASICS GEL-LYTE III

  • (Origineel) Naam: ASICS GEL-LYTE III
  • Eerste uitgave: 1990
  • Eerste kleur: Citrus
  • Ontwerper: Shigeyuki Mitsui
  • Prijsklasse: ca. 70 tot 120 €

Hoe kan de ASICS GEL-LYTE III worden gecombineerd?

Jeans. Chino. Kort. Rok. In principe past alles bij de ASICS GEL-LYTE III. Deze cultuursneaker stelt immers geen enkele stijlgrens, zelfs niet uit overtuiging. Maar misschien is de Chino wel de meest geschikte metgezel. De relaxte hoodie of crewneck, het T-shirt of hemd, misschien een beanie of de deadcap - de outfit in de zin van een Japans stijlicoon is klaar.

De ASICS GEL-LYTE III bij Keller x

Het geldt zowel voor andere sneakerlegendes als voor de ASICS GEL-LYTE III: OG's vormen zoiets als de heilige graal van bijna elke sneakerlijn. Ze brengen je zo dicht mogelijk bij de wortels, combineren de traditie van cult sneakers met een flinke dosis stijl. Bij Keller x kunt u de ASICS GEL-LYTE III online bestellen. En niet alleen de OG's: In onze ASICS GEL-LYTE III Shop vindt u zowel speciale damesmodellen als actuele kleurstellingen en nieuwe materiaalcombinaties.