carhartt WIP

 • Kleding
 • Tassen
 • Accessoires

Carhartt WIP vindt zichzelf steeds opnieuw uit en blijft toch betrouwbaar: met elke nieuwe collectie krijg je frisse en casual styles voor het dagelijks leven tussen straat en werk. Begonnen als een puur werkkledingmerk, zijn ze allang een icoon in de streetwear geworden. Meer informatie!

 • NIEUWSTE
87 resultaten
carhartt WIP
RESET-FILTERS

WELCOME TO THE FAMILY

CLOSE TO THE CULTURE

Slechts één jaar na de oprichting was carhartt WIP al te zien in de cultfilm ""La Haine"" en won het al snel aan belang in het straatbeeld. De stukken werden toen al gekenmerkt door functionaliteit, robuustheid en tijdloosheid, en zijn dat nu nog steeds. Door de connecties met workwear, skateboarden, muziek, film en kunst creëert carhartt WIP een uniciteit en bovenal een hoge mate van authenticiteit.

WORK IN PROGRESS

Van Londen naar de hele wereld: In 1997 opende carhartt WIP zijn eerste winkel in Londen. De iconische stukken worden nu verkocht in meer dan 80 winkels wereldwijd.

Wat is het verschil tussen carhartt WIP en carhartt?

carhartt werd in 1889 in de VS opgericht door Hamilton Carhartt en produceert tot op de dag van vandaag robuuste werkkleding. Carhartt WIP werd in 1994 opgericht door Edwin Faeh en combineert authentieke aanpassingen van traditionele Carhartt workwear met de subculturen die eraan ten grondslag liggen.

THE DETAILS MAKE THE DESIGN

Is carhartt WIP alleen een kledingfabrikant?

Geen denken aan! Carhartt WIP heeft onder andere een eigen skateteam, een eigen muziekafdeling en is betrokken bij vele samenwerkingsverbanden met artiesten, muzikanten en andere creatievelingen die veel verder gaan dan de kledingsector.

"Carhartt WIP is gewoon echt een tijdloos en geweldig product dat teruggaat op iets echts." Matthew Williams

CARHARTT WIP

WELCOME TO THE FAMILY

Carhartt WIP: het werk houdt nooit op

Toen Edwin Faeh Carhartt in 1994 naar Europa bracht, plakte hij er een acroniem aan vast: WIP. Werk in uitvoering. Een mantra als vertaalopdracht. De Amerikaanse werkkleding van Carhartt moest zijn plaats vinden op het oude continent - en meer. Want werk in uitvoering voedt ook de excursie uit de eigen bubbel. Carhartt WIP kijkt dus nooit uitsluitend in de tunnel van kledingproductie. Mode dient als link. Op kunst. Op muziek. Naar de straat. Intussen heeft het merk zijn eigen skateboardteam, een muziekafdeling en een radiostation. Het publiceert, werkt met artiesten en streetwear sterren. Carhartt WIP wil altijd ruilen. Omdat het bedrijf zijn talrijke coöperaties als een bron ziet. Voor nieuwe ideeën. Ter inspiratie. Om altijd terug te gaan naar zijn wortels voor zijn creaties. Want tot op de dag van vandaag cultiveert het label nog steeds de workwear aanpak. Alleen is het nooit doordacht tot het einde. Het werk houdt nooit op...

Carhartt WIP: Werkkleding X High-Tech

De harde werkers van Detroit zouden niet steeds hun geld moeten uitgeven aan nieuwe kleren omdat de oude niet meer aan konden. Daarom heeft Carhartt bij zijn oprichting geknutseld aan hoogwaardige werkkleding. Duurzaamheid. Functie. De koude schouder voor zelfs het slechtste weer. Drie pijlers van Carhartt's eerste collecties - de basis van Carhartt WIP's creaties. Omdat het thema werkkleding in bijna alle creaties terug te vinden is. Vooral in het materiaal. Het is vaak stevig en dik. Canvas of flanel komen net zo vaak voor als robuust katoen. Aan de ene kant. Werk in uitvoering betekent ook het vertrouwde heroverwegen. Daarom werkt het merk onder meer samen met GORE-TEX. Nog meer functionaliteit. Constante stijl. Werkkleding ontmoet high-tech.

Discreet en ontspannen: Carhartt WIP bij Keller x

Hard werken spreekt voor zich. Carhartt WIP gooit zijn logo, de beroemde "C", dus niet met een aanloopje op zijn kleding, zodat het zich over een zo groot mogelijk oppervlak verspreidt. Het merk vermijdt ook meestal te grote letters. In plaats daarvan plaatst hij alles discreet - en blijft hij trouw aan het workwear-idee als het op kleuren aankomt. Pastel en aardetinten overheersen. Af en toe wordt er camouflage of een vleugje batik aan de mix toegevoegd. U krijgt overhemden met discrete borstzakjes of een relaxte ruitjeslook. Er zijn ook casual tot wijde snitten en relaxte pasvormen. Immers, als je de hele tijd werkt, heb je de nodige bewegingsvrijheid nodig voor de volgende grote stap. Daarnaast zijn er verschillende samenwerkingen met streetwear-instituten zoals Fragment Design, Junya Watanabe, Nike en Motown. Nieuwsgierig? Vind jouw Carhartt WIP stijl bij Keller x.

Beanies X Hoodies X Broeken

Beanies en hoodies van Carhartt WIP horen bij de straat zoals lantaarnpalen en wegmarkeringen. Als eenvoudig canvas zijn ze graag de stijlkameleon: voor elke stijl is er een passende versie. Dat gevoel zult u ook hebben bij de Nimbus windbreakers en crewnecks van het merk. En daar beneden? De Rebel en Newel Pant laten alle stijldeuren open. Hier is een overzicht van de verschillende stijlen van Carhartt WIP voor mannen en vrouwen:

 • Hoodies
 • Broeken en cargo broeken
 • Overhemden en sweatshirts
 • Petjes en mutsen
 • Jassen
 • Sokken
 • Tassen en andere accessoires

Discreet gestyled met Carhartt WIP

De betrouwbare metgezel voor het flitsende vintage overhemd, waarvan de ingetogenheid op zichzelf staat. Die bijna naar believen gecombineerd kunnen worden. Dat is precies waar Carhartt WIP om de hoek komt kijken. Hoodies. T-shirts. Crewnecks. Shirts. Jassen. Broeken. Alles is zo ontworpen dat je altijd de juiste mode metgezel kunt vinden.

Carhartt WIP X Nike Blazer X CÔTE&CIEL

Carhartt WIP brengt de voorliefde voor relaxte street style tot het uiterste - en Nike zorgt voor de bijpassende sneaker. In het verleden bewoog de blazer zich tussen het NBA-parket en het asfalt van de straten van New York. Vandaag de dag staat het net zo stijlvol ingeschreven in het gouden boek van de street style als de werkkleding van Carhartt WIP. De crossbody tas die bij de look past? CÔTE&CIEL levert het - en u vindt het allemaal bij Keller x.