Descente ALLTERRAIN

  • Kleding

Premium materialen, hoogwaardige bewerking en een tijdloos, eenvoudig design. Shop jacks van Descente ALLTERRAIN nu online bij Keller x. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
4 resultaten

DESCENTE ALLTERRAIN: DESIGN TOT IN DE DETAILS

Minimalisme op z'n best: het Japanse merk Descente Allterrain staat voor premium sportswear zonder logo-show-off, ballast of poespas. Op de voorgrond staat functionaliteit, bevrijd van onnodige features. Doelgerichte reductie tot de essentie, helemaal volgens de mantra van het merk "form follows function". En dit principe is geen loze belofte maar zichtbaar: elk detail klopt. Met uitmuntende kwaliteit is minder juist meer.

SPORTEXPERTISE UITJAPAN

De naam is bij Descente Allterrain het programma. Sinds 1930 ontwerpt het Japanse merk Ishimoto Shoten sportkleding van de hoogste kwaliteit. Hun doel was en is om sporters "allterrain" , dus voor elk terrein en elke situatie uit te rusten. Descente Allterrain, oorspronkelijk een firma voor bovenkleding voor heren, kreeg internationaal succes door zich te specialiseren op hun kerncompetentie: sportkleding. De eerste doorbraak kwam rond 1950. Honkbalspelers beschouwden de legendarische honkbaloutfits van speciaal gekrompen katoen als musthaves. Maar niet alleen fans van de populaire balsport waarderen de kledingstukken van hoge kwaliteit. Al snel volgden de skiërs. De hype rond de activewear werd groter. Want in samenwerking met de eerste professionele skiër van Japan, Kazyoshi Nishimura, ontwierp Descente Allterrain compromisloos geperfectioneerde skikleding. Vervolgens werd in 1961 het officiële driedelige pijllogo gecreëerd dat visueel past bij de pijlsnelle afdaling van een berghelling (in het Frans "descente").

SPORTIEVE FEATURES MET STREETSTYLE-POTENTIEEL

Descente Allterrain heeft ook een verleidelijke strakke look. De technisch uitgekiende collecties zijn unisex, tijdloos, leeftijdsloos. Een visuele reductie tot de essentie, die volledig in dienst van de functionaliteit staat, iets wat allang niet meer alleen aantrekkelijk voor sporters is. Sinds enige seizoenen heeft mode de grootste invloed op sport. Door de huidige athleisure-hype zijn sportieve materialen en comfortabele vormen trendy geworden en hebben de catwalk veroverd. Haute couture-merken zoals onder andere Chanel, Balenciaga of Miu Miu zetten in op fietsmaillots, trekking pants en hoodies. Sneakers zelfs met zoveel overdadige accessoires en extreem dikke zolen dat je er nauwelijks in kunt lopen. De fundamentele vraag achter deze trend is waarom je in het dagelijks leven zou moeten afzien van comfort en ondersteuning van activewear? De ommekeer in de modefiliosofie richting comfort in het dagelijks leven, maakt van sportieve kledingstukken zoals het revolutionaire Mizusawa Mountaineer down jack ineens een musthave voor de fashion crowds.

DE PERFECTE PASVORM MET 3D-TECHNOLOGIE

De innovatieve technische transformatie van de Descente Allterrain-collectie is net zo indrukwekkend als de daardoor behaalde kwaliteit. Poppen worden niet meer gebruikt voor snits, maar zeer precies vervaardigd met 3d-technologie genaamd "Motion 3". Hiermee worden originele materialen realistisch met papier gesimuleerd waardoor een nog nauwkeurigere pasvorm mogelijk wordt. Zelfs basismodellen als het Descente Allterrain Mountaineer Anchor jack presteren uitmuntend. Zichtbare naden? Vergeet het maar. Discrete kledingstukken van Allterrain Pieces worden niet gestikt, maar dankzij de zogenaamde supersonische techniek gelast. Dat is niet alleen visueel, maar ook functioneel een innovatie. Van alle modellen is de Descente Allterrain Mizusawa Mountaineer als eerste waterdichte donsjack met maximaal comfort en functionele prestaties een echt high-spec-model en het hoogtepunt van de actuele collectie. Ook hier zorgt thermische binding zonder stiksels en de naadband voor hoge waterbestendigheid en hoef je niet bang te zijn dat het dons uit de naden komt. Met het uitgekiende capuchonsysteem krijgen water en sneeuw geen kans. Ook de kou- en warmteregulering heeft een revolutie ondergaan. Een mesh-paneel tussen beide voorste ritssluitingen zuigt van buitenaf lucht naar binnen om warmte- en vochtophoping aan de binnenkant te vermijden.

DE ALLERBESTE SPORTSWEAR VOOR ZEER FUNCTIONELE STIJLEN

Ben jij altijd op zoek naar It-stukken die voldoen aan jouw levensstijl en je leven verbeteren? In ons Keller x-assortiment vind je de crème de la crème, die gewoon alles heeft: stijl, kwaliteit en functie. En wij zijn ervan overtuigd dat de premium jacks van Descente Allterrain niet alleen op de ISPO 2013 in de categorie "Mountain Performance" scoren, maar ook bij jou. Koop nu jouw stijlen waardoor je van de winter gaat houden, of het nu op de skipiste of in de stad is.