Jordan

  • Sneakers
  • Kleding
  • Accessoires

Voel je een basketbal-professional in Nike's Sportswear Air Jordan. De collectie is opgedragen aan een van de grootste basketballers aller tijden. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
70 resultaten
Jordan
RESET-FILTERS

EEN EERBETOON AAN MICHAEL JORDAN

De kleding en schoenen van de Nike Air Jordan-collectie zijn gewijd aan de basketballegende Michael Jordan. Jordan is een bijna twee meter lange uitzonderlijke speler. De voormalige basketbalspeler van wereldklasse werd geboren in 1963 in Brooklyn, New York City. Van 1984 tot 2003 speelde hij, met uitzondering van enkele onderbrekingen, in de Amerikaanse profdivisie NBA. Hij won zes NBA-kampioenschappen met de Chicago Bulls en kreeg twee gouden medailles op de Olympische Spelen. In 1999 noemde de Amerikaanse televisiezender ESPN hem Athlete of the Year. Tien jaar later kreeg hij een plaats toegewezen in de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Michael's bijnaam is Air Jordan. Michael Jordan is een van de beroemdste atleten ter wereld en een belangrijk reclamemedium voor Nike.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Met de release van de Air Jordan 1 als een kenmerkende schoen in 1985, begon het succes van deze populaire collectie. Michael Jordan is erin geslaagd zijn eigen merk te vestigen door middel van een deal met Nike. Drie decennia later vormen de modellen nog steeds een belangrijk onderdeel van de sneaker-scene. In de tussentijd zijn er meer dan 30 verschillende modellen op de markt gekomen: klassieke basketbalschoenen, lifestyle sneakers en sportschoenen. Je kunt zowel klassiekers als innovatieve modellen in futuristisch design kopen. Naast het visueel aantrekkelijke ontwerp zijn het vooral de technologieën die overtuigen. Het bovenste deel van de schoen biedt een bijzonder stevige houvast. Als een tweede huid nestelt hij zich comfortabel rond je voet.

DAT IS HET SPECIALE AAN DE AIR JORDAN-MODELLEN

Nike Air Jordan-schoenen en -mode staan voor onverslaanbare stijl en prestaties. De schoenen overtuigen door een ultieme tractie en een goede controle. Hiermee kun je je techniek perfectioneren en proberen je voorbeeld te evenaren. Nike past de nieuwste technologie toe bij de vervaardiging van zijn Jordan-collectie. Zowel doelgerichte benaderingen als bliksemsnelle richtingveranderingen kunnen ermee uitgevoerd worden. Je kunt kiezen uit de meest uiteenlopende modellen, van de retro-versie van het trendproduct tot de sneaker. Kenmerkend voor de Air Jordan-collectie is het logo. Naast het wereldberoemde Nike-logo is ook het silhouet van een basketbalspeler te zien, de legendarische Jumpman. Als een schaduw begeleidt Michael Jordan je bij al je activiteiten en zorgt hij voor geluk tijdens je games.

KOOP JE EIGEN AIR JORDAN-MODEL!

Of het nu gaat om sportieve schoenen met geavanceerde technologie, stijlvolle sportkleding of een verfijnde sportkleding, Air Jordan heeft het allemaal. Kies uit een brede selectie van je persoonlijke favorieten en profiteer van de typische hoge Nike-kwaliteit. Air Jordan is nog steeds een zeer populair en dynamisch merk. Je kunt dus op veel meer innovaties en nieuwe releases rekenen. Je kunt het beste ons assortiment regelmatig bekijken. We voegen met onregelmatige tussenpozen nieuwe Air Jordan-producten toe aan ons aanbod.