Air Jordan 1

Basketbal kent niemand groter dan Michael Jordan, de grootste aller tijden. En een Geit draagt niet zomaar een paar schoenen, natuurlijk. De legende heeft een legende nodig. Zo begon het verhaal van Jordan en de Air Jordan 1: Lees meer

  • NIEUWSTE
34 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

De Air Jordan 1

Michael Jordan was niet overtuigd. Op de University of North Carolina vertrouwde hij zijn voeten uitsluitend toe aan zijn toenmalige favoriete merk. Converse sloeg Nike. De zolen van Nike waren gewoon te dik voor Jordanië. Hij voelde het basketbalveld nauwelijks, zei hij. Eerder nadelig als je een neiging tot spontane vlucht cultiveert. En Nike? Hij nam onmiddellijk Jordan's zaak op. Hij wilde dat hij inspraak had in het ontwerp van de sneakers. Het merk wilde een eigen merk bouwen rond Jordan. Overtuigd. We zijn in zaken. Van de grond af.

De Air Jordan 1, de eerste sneaker die Michael Jordan officieel droeg in de NBA, heeft in zekere zin het sneakerbedrijf opgericht. Het enige wat nodig was, was een van de grootste atleten aller tijden, een "ander", "spannend" ontwerp en een slokje mythe. Aangezien de schoen de NBA-kledingcode overtrad, had de competitie Jordan 5.000 dollar beboet voor elk spel in zijn nieuwe signatuur sneaker en verbood de sneaker. Zegt Nike. Maar dat is niet helemaal waar, want Jordan speelde zijn eerste wedstrijden in de Nike Ship, zoiets als de tweeling van de Air Jordan 1, maar tegen de tijd dat hij uitkwam had Nike wat aanpassingen gemaakt aan de Air Jordan 1. De Air Jordan 1 legde de basis voor de sneakerhype en maakte Nike tot een van de grootste sportmerken ter wereld.

De varianten van de Air Jordan 1 en hun bijzondere kenmerken

Wie al meer dan twee decennia over straten en hoven glijdt, wisselt natuurlijk af en toe van outfit. De Air Jordan 1 OG Retro geeft u een nauwkeurige blik in het verleden. Ze zijn gebaseerd op het origineel uit de jaren tachtig en leiden de sneakerlegende optisch bijna identiek naar de moderne tijd. U kunt dus ook Colorways krijgen in onze Air Jordan Store, waarmee de heer Jordan zelf over de banen van de NBA vloog. Air Jordan 1 High, Mid en Low zijn respectievelijk hoog, medium en plat gesneden; de highcut is hetzelfde als het origineel.

Daarnaast biedt Keller x ook speciale Air Jordan modellen aan die gebaseerd zijn op het originele ontwerp, maar dan de wending naar de mode nemen. De Air Jordan 1 Jester heeft een dikke, gekartelde zool waardoor het lijkt op een Chunky Sneaker. De Air Jordan 1 Nova XX is traditioneel ontworpen als een hooggesneden schoen, maar heeft geen vetersluiting en is dus een opvallend ontwerpexperiment.

Kenmerken van de Air Jordan 1

De Air Jordan 1 is anders. Uniek en zonder loze woorden. Want de combinatie van Nike's swoosh en Jordan's vleugellogo is uniek onder de 34 Air Jordan modellen. De side swoosh is MJ's eerste swoosh exclusief in het Jordan universum. Beginnend met de Air Jordan 3, verving Nike het logo van de vleugel door de beroemde Jumpman. Het legendarische silhouet is geïnspireerd op een foto die gemaakt is tijdens een fotoshoot met Life Magazine. Vandaag de dag is het een van de beroemdste sportlogo's op de planeet.

Het feit dat de Air Jordan 1 het zonder doet, versterkt de legendarische status van deze sneaker. Vooral als je een van de originele kleurbanen afstoffen. Banned of Bred, in ieder geval rood en zwart, is waarschijnlijk het meest bekend. Daarnaast zijn er kleurencombinaties die MJ zelf op het veld droeg die gebaseerd zijn op de kleuren van zijn Chicago Bulls: de "Chicago" en de "Blacktoe". Er zijn al lang verschillende variaties tussen groen, blauw, oranje, roze en paars. Alles is mogelijk. Zelfs met het materiaal. Hoewel de traditie vraagt om (synthetisch) leer, zijn sommige Air Jordan modellen nu ook verkrijgbaar in canvas of synthetische vezels. Vrouwen vinden hun eigen stijl zoals de Nova of de Jester. Jordan biedt elk model ook in extra damesmaten aan en publiceert speciale kleurstellingen voor vrouwen.

Belangrijke feiten over de Air Jordan Sneaker-serie

  • (Oorspronkelijk) Naam: Air Jordan 1
  • Eerste uitgave: 1985
  • Eerste Colorway: Banned/Bred; Zwart/Rood
  • Ontwerper: Peter C. Moore
  • Prijsklasse: 90 tot 160 €

Hoe kun je de sneaker combineren?

Van de rechtbank naar de straat: 1er Jordans en straatkleding gaan perfect samen. Dankzij het strakke jaren '80 ontwerp sluit de Air Jordan 1 zowel jeans als chino's, zowel de korte broek als de rok ontspannen. Het verfijnt zelfs de joggingbroek met stijl. Bovenop draag je een relaxed T-Shirt, pullover of hoodie. Ook het relaxed gesneden shirt past perfect bij de Air Jordan 1.

Air Jordan 1 bij Keller x

Die ene Air Jordan 1 bestaat niet. Daarom wil je voor jezelf kiezen. Tussen verschillende Colorways. Tussen verschillende modellen, sneden, silhouetten. Dat kan bij Keller x in de Air Jordan Shop. Dankzij het grote aanbod vindt u niet alleen de klassieker Air Jordan 1 online. Retro's, OG's, lage, hoge en midcuts, plus Air Jordan damesmodellen. Bij Keller x voor mannen en vrouwen kunt u op een ontspannen manier uw 1 Jordan online bestellen.