• Sneakers
 • Slides
 • Kleding
 • Rugzak
 • Tassen
 • Accessoires

Sneakers zijn vaak veel meer dan alleen schoenen en limited edition sneakers zijn in de voorhoede als modestatement en statement pieces. Meer informatie!

 • NIEUWSTE
30 resultaten

BEPERKTE SNEAKERS - WAT ZIT ERACHTER?

Hoe schaarser het aanbod, hoe hoger de vraag. Tenminste, zolang er een zekere basisinteresse is - en beperkte sneakers hoeven zich zeker geen zorgen te maken over een gebrek aan aantrekkingskracht. Merken nemen legendarische silhouetten zoals de Air Jordan 1, Nike Air Max, adidas Stan Smith of Vans Era en brengen hun originele modellen opnieuw uit. Ze geven ze speciale kleurstellingen, onderwerpen ze aan een frisse designbehandeling met behulp van exclusieve collabs.

Er worden nieuwe versies gemaakt. Versies die alleen verkrijgbaar zijn in beperkte oplagen, die veel aandacht trekken van sneakerheads. De sneaker als een schaars goed. Plotseling beïnvloedt het aanbod de vraag. Tegelijkertijd wordt een sneaker als bijzonder waardevol beschouwd als hij oorspronkelijk is verpakt, ongedragen en onbeschadigd is ("deadstock sneaker").

HYPE SNEAKER = LIMITED EDITION SNEAKER?

Hype sneakers zoals Yeezys of Balenciagas zijn niet per se afhankelijk van beperkte hoeveelheden. Voor hen zijn sneakertrends vaak genoeg. Door hun eigen geluid, drijven ze de vraag op. Wat niet wil zeggen dat hype sneakers niet af en toe gebruik maken van schaarste: Er zijn ook beperkte edities van sommige modellen. Alleen is het aanbod van hype-sneakers - in tegenstelling tot sneakers met een beperkte oplage, die op zichzelf natuurlijk hun eigen trend kunnen aanwakkeren - niet fundamenteel beperkt.

ZELDZAME SNEAKERS - WAAROM IS EEN SPORTSCHOEN EEN ZELDZAAMHEID?

OG's - lees: originelen en dus heruitgaves van een sneaker in de originele outfit van de eerste release - vormen een soort natuurlijke incarnatie van een gelimiteerde sneaker. Als Jordan Brand de Air Jordan 1 Banned opnieuw uitbrengt zoals in 1984, zal dat de markt niet overspoelen. De interesse is er. De schaarste van eenheden verhoogt het. Evenzo, wanneer Merken samenwerken met beroemde ontwerpers.

Als Nike Virgil Abloh Off-White Blazers laat maken. Cross-collabs tussen schoenen- en modemerken of sneakers, die skateshops als Patta uit Amsterdam op zich nemen, zijn ook populaire limited editions. Speciale edities met Marvel-, Star Wars- of designthema's zijn vaak niet voor de massa bestemd, zodat er vaak sneaker-verzamelobjecten tussen opduiken. Hetzelfde geldt voor sneakers bezaaid met edelstenen en gepersonaliseerde varianten.

Of de limited-edition sneakers van adidas en het Berlijnse openbaar vervoerbedrijf (adidas EQT Support 93/17 Berlin BVG), waarvan het ontwerp het patroon van de legendarische treinstoelhoezen overneemt, en die - als ze aan de voet werden gedragen - in 2018 ook als jaarkaart voor het Berlijnse openbaar vervoerbedrijf telden. Terwijl de BVG-sneaker bij de lancering in januari 2018 een nieuwprijs van 180 euro kostte (beperkte oplage: 500 paar schoenen), wordt de schoen nu op swap meets en tweedehands portals verhandeld voor maximaal 3.000 euro - afhankelijk van de staat. De belangstelling voor deze schoen is regionaal echter zeer beperkt, internationaal wordt hij veel goedkoper aangeboden, voor ongeveer 500 EUR.

Soms is het gewoon de kleur die de doorslag geeft: als een nieuwe sneaker doet denken aan een legendarische versie uit het verleden, is het niet per se een OG. De parallellie alleen al is echter voldoende om de spiraal van aanbodtekorten in gang te zetten.

WAARDEVOLLE SNEAKERS EN WAT ZE ONDERSCHEIDT

 • Heruitgave van een originele colorway
 • Heruitgave van een legendarische sneaker in het originele ontwerp
 • Samenwerkingen met bekende labels als Off White of Supreme
 • Samenwerkingen met iconen uit sport en popcultuur
 • Samenwerkingen met beroemde sneakerwinkels
 • Waardevolle materialen en details zoals diamanten of gouden versieringen
 • Beperkte oplage (bv. beperkt tot 150 stuks zoals de Nike SB Dunk Low Staple NYC Pigeon)

GELIMITEERDE SNEAKER EDITIES BIJ KELLER X

Beperkte sneakers zijn niet alleen voor je relaxte uitstraling. Sommige modellen stijgen in de loop der tijd zodanig in waarde dat zij geschikt kunnen zijn als financiële investering. Dergelijke sneakertendensen en hun waardestijgingen zijn echter zeer speculatief en kunnen niet precies worden voorspeld voor het individuele geval.

Bij Keller x vindt u een enorme keuze aan sneakers, waaronder veel zeldzame sneakermodellen en schoenzeldzaamheden die een collector's item kunnen worden.

Qua prijs hoef je niet al te diep in de buidel te tasten voor een nieuwe hype sneaker - met een premium lidmaatschap bespaar je bijvoorbeeld 10% op bijna alle items, en heb je toegang tot onze gelimiteerde en strikt gelimiteerde edities. Zeldzame 1s Jordans horen daar net zo goed bij als gelimiteerde Nike en New Balance edities en vele andere modellen.