New Balance 997

Agent. Levensstijl. Icoon. In het begin van de jaren negentig combineerde New Balance gemakkelijk prestatiekenmerken en comfort met de 997. Deze winnende mix werd gecombineerd met een look die de streetwear wereld bereidwillig zijn armen opentrekt. Toch veranderde de sneaker en nam zelfs een pauze van het werk, om na de pauze nog een ontwerpschepje te nemen. Een echt icoon - zowel op het spoor als op straat. Lees meer

  • NIEUWSTE
4 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

De New Balance 997

Soms moeten twee ontwikkelingen naast elkaar lopen voordat ze een kruispunt kunnen vinden. Dat tijdens de overgang van de jaren zeventig naar de jaren tachtig de affectie is ontstaan uit een puur functionele relatie. Die sneakers werden langzaamaan meer dan alleen maar een comfortabele en functionele sportmetgezel. Dat New Balance tegelijkertijd begon met het combineren van ingetogen design met hoogwaardige materialen en high tech was de andere.

De lawine ontstond toen de twee elkaar ontmoetten en maakte de weg vrij voor lopers die ook het dagelijks leven versierden. De luxueuze materialen droegen. Wat dus ook hun prijs had. Plotseling was de mensheid klaar voor de 99x serie van New Balance. Het debuteerde in 1982 met de 990 en trok ook potentiële dragers aan met een speciaal label: Made in America. Waar andere merken hun productie allang naar verre landen hadden verplaatst, produceerde New Balance nog steeds zijn 990 in de VS - en gezien de positieve feedback die het kreeg, werd het concept in 1991 gehandhaafd.

De Pilot sneaker had al lang geleden de serie uitgebreid. Eerst was de 990 de 995 geworden, daarna de 996. Maar de 99x serie van New Balance bereikte zijn hoogtepunt in 1991, toen Steven Smith, die de 996 al had gemaakt, ging zitten en een compleet nieuwe sneaker ontwierp. Hij was schoon. Tegelijkertijd straalde het een bijna hypnotiserende dynamiek uit, mede dankzij de verhoogde hak. Daarnaast was er een grijs lederen bovendeel en een toen volledig nieuwe polyurethaan dempingstechnologie. Tegelijkertijd produceerde New Balance de 997 als eerste sneaker van de serie ook in een versie die expliciet voor vrouwen is gemaakt en als toevoeging, zelfs in verschillende breedtes.

De New Balance 997 is een symbiose van technologie, comfort en een ontspannen uitstraling en zorgde direct voor aandacht van het publiek. Zelfs de toenmalige president van de VS, Bill Clinton, liet zich graag fotograferen in de in de VS vervaardigde sneaker. En nog steeds heeft de 997 een pauze. Het duurde bijna 20 jaar voordat New Balance de schoen in 2014 met succes opnieuw op de markt bracht. Als OG in elegant grijs, natuurlijk. Daarna volgden collabo's met streetwear legendes als Kith, Concepts of Sneaker Freaker, plus Stance en J.Crew. En dat allemaal omdat in het begin van de jaren tachtig twee ontwikkelingslijnen samenkwamen.

Kenmerken van de New Balance 997

Hoogwaardig materiaal met een voorliefde voor luxe ontmoet innovatie. Een mix van gaas, suède en glad leer en een effectieve demping. Daarnaast een driedubbele buitenzool en een hielkussen van rubber en carbon. Zo kwam de New Balance 997 in de sneakerstand. Daarnaast was er de lockdown strap aan de bovenkant, die eigenlijk alleen maar moest zorgen voor extra stabiliteit, wat uiteindelijk ook visueel bijdroeg aan het unieke karakter van de schoen. In 2019 heeft New Balance zijn icoon heruitgegeven, het gewicht van de 997H verminderd dankzij de GCEVA-technologie en de sneaker een modernere zool gegeven. De 997S en de 997D waren de eerste die de sportieve kant op gingen, terwijl de 997W expliciet was afgestemd op vrouwen en hun voetanatomie.

Belangrijkste feiten over New Balance 997

  • (Origineel) Naam: New Balance 997
  • Eerste uitgave: 1991
  • Eerste Colorway: Lichtgrijs
  • Ontwerper: Steven Smith
  • Prijsklasse: ongeveer 60 tot ruim 90 €

Hoe kan de New Balance 997 worden gecombineerd?

Het hoeft niet de loopkledij te zijn. Dat hoefde nooit. De New Balance 997 zette al zijn eerste stappen in combinatie met een relaxte streetwear-garderobe. Met een voorkeur voor jeans en chino's. Hoodie en trui passen ook altijd. Zelfs onder een lange, ontspannen rok kan de sneaker op een ontspannen manier naar buiten kijken of het shirt of T-shirt afmaken.

De NIEUWE BALANS 997 bij Keller x

Iconen kennen vele gezichten. De aantrekkingskracht ligt immers in de verandering. Daarom bestelt u niet alleen de New Balance 997 online bij Keller x. Je kunt verschillende versies van de cult-sneaker krijgen, zowel de 997H als de 997S, de 997D en natuurlijk de W, de damesversie. Dit alles in verschillende kleuren en vaak tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen.