Nike Air Force 1

Het accepteren van de marginale biljetstatus was geen optie. In plaats daarvan sprong de Nike Air Force 1 van het basketbalveld met een aanloop naar de streetwear-cultuur en telt meer dan 1.500 modellen later onder de grote sneakerlegendes van Nike. Het geheim? Een onnavolgbaar ingetogen uitstraling die net genoeg accent legt om de eerste positieve indruk ongemerkt te laten muteren in een logisch gevolg. Lees meer

  • NIEUWSTE
37 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

NIKE SPORTSWEAR

AIR FORCE 1 PIXEL LX

Jij vindt helderheid belangrijk, en met de Nike Air Force 1 Pixel LX kun je daar zeker van zijn. De stijl is herontworpen voor en door vrouwen. Laten we de sneakergeschiedenis herschrijven. LEES MEER LEES MINDER

De Nike Air Force 1

Hoog tijd om de standaard cyclus te doorbreken. Dit zou betekenen dat Bruce Kilgore's Nike Air Force 1, uitgebracht in 1982, een keer uitverkocht zou zijn en dan vervangen zou worden door het volgende model. Zodat Nike s eerste basketbal sneaker met de luchtkussentjes die vier jaar eerder voor het eerst in de Air Tailwind werden gebruikt, alleen zichtbaar zou zijn in retrospectieve foto's? Het merk brak deze cyclus met de altijd groene Nike Air Force 1.

Nike had het nieuwe silhouet geen speciale status gegeven. De schoen was ook niet luidruchtig. Bruce Kilgore concentreerde zich op terughoudendheid in zijn puurste vorm - en het hele merk ging mee. Nike heeft inderdaad Moses Malone getekend, een van de meest dominante personages van de NBA van begin jaren tachtig. Daarnaast waren Michael Cooper, Mychal Thompson, Calvin Natt, Jammal Wilkes en Bobby Jones niet geheel onbekende namen. Toch is de swoosh niet het grote campagneoffensief in de slipstream van de "Original Six" begonnen. Dat hoefde hij niet te doen. Sommige steden aan de Amerikaanse oostkust hadden hun nieuwe favoriet zomaar gevonden. In Baltimore verkocht de Nike Air Force 1 bijzonder goed bij Charley Rudo, Downtown Locker Room en Cinderella Shoes.

Laat het verhaal gewoon eindigen? Waarom gooien we niet elke maand een nieuwe Colorway op de markt en breken we de standaard cyclus? Met dit idee hebben de drie genoemde sneakershops Nike benaderd. Een sneaker van de maand. Kleurencombinaties voor verschillende stijlen. Nike ging akkoord. Het plan werkte. Sneakerheads uit New York en Philadelphia reisden de Interstate 95 af naar Baltimore voor hun persoonlijke maandelijkse sneaker.

Hip-hop en streetwear cultuur volgde. In het algemeen speelde muziek een doorslaggevende rol in het bouwpakket van de AF1-hype. Nelly heeft een hele track ("Air Force Ones") gewijd aan de sneaker. Voor de 25e verjaardag van de schoen hebben Rakim, Nas, KRS-One en Kanye West hun zeer persoonlijke eerbetoon aan de sneaker in "Classic – better than I’ve ever been" gebracht. Eerder had de volgende evolutionaire stap de markt al verrijkt met de AF1 Low, volledig in het wit, waardoor de mode- en popscene eindelijk in het team werd opgenomen. Vandaag de dag zijn er meer dan 1.700 verschillende versies van de Air Force 1 - en niemand denkt er zelfs maar aan om de sneaker uit te faseren.

Kenmerken van de Nike Air Force 1

Als het genie je eenmaal gekust heeft, gooi je het resultaat nooit meer helemaal weg. Je vertrouwt. Je vertrouwt Nike. Op Bruce Kilgore's basisidee. De ontwerper ontleende designaspecten aan de Approach, een Nike wandelschoen, zette zijn hooggesneden sneaker op een bijzonder dikke zool en gaf hem een Anklestrap. Veel wit. Een kleurrijke swoosh. Meer monochrome accenten. De originele AF1 viel op omdat hij niet de aandacht wilde trekken en sneller dan andere sneakers zijn weg van de rechtbank naar de straat vond. Voorkeursmateriaal was - net als de edele sneakerlegende - leer, dat vandaag de dag nog steeds hetzelfde is. Tegelijkertijd zijn er al geruime tijd canvas- en flyknit-versies van de Air Force 1 beschikbaar.

In de loop der jaren werd de high eerst gevolgd door de lowcut en later door de medium-high midcut. Nike heeft ook de Colorway selectie verder ontwikkeld. Wit werd zwart, werd pasteltinten, werd kleurige varianten. Daarnaast brengt de swoosh regelmatig zijn eigen AF1's voor vrouwen naar buiten, soms op een nog dikkere buitenzool, zoals de AF1 Sage, die relaxed naar het plateau zwaait. De Air Force 1 '07 LV8 wijst ook discreet in deze richting. De toevoeging ervan betekent niets anders dan "Elevate" en richt zich dus op de iets dikkere zool.

Trouwens. De AF1 kan zelfs met een speciale versie van een regendichte GORE-TEX-membraan tegen de elementen op - en Nike werkt ook aan de demping. Maar niet in de mate dat Brand zijn legende zou moeten herdoopt. Lucht blijft, maar met de Air Force 1 React wordt het aangevuld met Nike's responsieve React demping. Als je je laat verleiden door de nostalgie van het verleden, heeft de AF1 Utility een bovenste schets van Bruce Kilgore's originele ontwerp uit 1982.

Belangrijke feiten over de Nike Air Force 1

  • Naam: Nike Air Force 1
  • Eerste uitgave: 1982
  • Eerste colorway: White / Grey
  • Ontwerper: Bruce Kilgore
  • Prijsklasse: 80 tot 180 €

Hoe combineer je de Nike Air Force 1?

Zijn visuele terughoudendheid, gecombineerd met een basketbalsilhouet dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw volledig nieuw was, opende alle deuren voor Air Force 1. Combinatiemogelijkheden, bijna net zo veelzijdig als de Nike sneakerreeks. Wit in een casual lederen outfit, versterkt door ingetogen kleuren, past bij zowel jeans als chino's, panty's en relaxte rokken. Top. t-shirt. shirt. capuchonsweater. trui.

De Air Force 1 past te allen tijde perfect in het totaalbeeld. Zelfs in termen van kleur. Want naast de traditionele OG-versies en monochrome stijlen levert de swoosh allang intensievere, sterkere en meer gevarieerde kleurschakeringen. De AF1 kan dus worden gedragen als een highlight outfit of het kan uw stijl aanvullen met een beetje kleurbehoud.

De Nike Air Force 1 Shop bij Keller x

Monochroom. Kleurrijk. Pastel. Neonaccenten. Bij Keller x vind je misschien niet alle meer dan 1.700 stijlen in de Air Force 1 Shop, maar exclusieve Colorways van subtiel tot opwindend. Daarnaast zijn er verschillende bezuinigingen. Hoog. Midden. Plat. Je voorkeuren. Uw keuze - en als u in 2020 een beetje meer demping wilt, bestel dan de Air Force 1 React. Dit alles in het comfort van uw eigen huis en online, of het nu gaat om een heren- of damesmodel van de Air Force 1.