Nike Air Max

Nike's verzameling van legendes loopt bijna over - en toch duwt de Air Max zichzelf naar voren zonder zichzelf ook maar een millimeter naar voren te duwen. Het heeft een natuurlijke sneaker autoriteit. Dit is gebaseerd op het iconische silhouet, het pionierswerk op het gebied van demping en de presentatie ervan. En natuurlijk een onmiskenbare stijl die de evolutie beheerst zonder ooit de wortels ervan te veronachtzamen. Lees meer

  • NIEUWSTE
160 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

De Nike Air Max

Sport als canvas, ruimtevaart als inspiratiebron. Een kunstwerk in twee aktes. Eind jaren zeventig werd Frank Rudy, ooit ingenieur bij de NASA, gedreven door het idee om sportschoenen uit te rusten met luchtkussens. Een gedeeltelijk met perslucht gevuld kussen moest zorgen voor meer demping en reactievermogen met behoud van de stabiliteit van de sneakers. Hoe briljant het idee ook klinkt, Rudy moest overtuigd worden. En geduld. Geen enkel schoenenmerk deelde zijn visie - totdat hij zijn plan presenteerde aan Nike oprichter Phil Knight. Ruimtevaart en sport, innovatie en het witte doek zijn samengevoegd. Binnen enkele jaren volgden heilige sneakergiganten, waarvan de demping gebaseerd was op de uitvinding van Frank Rudy; waaronder Air Force 1 en Air Jordan 1. Alleen wat de sneakers zo technologisch uniek maakte, was van binnen schuw weggestopt.

Om het te onthullen, moest Tinker Hatfield, zoals de legende het heeft, eerst naar Parijs reizen. Daar liep de beroemde schoenontwerper, die sinds de Air Jordan 3 bijna in zijn eentje de mythe rond de Jordan serie creëerde, langs het Centre Pompidou. Het interieur van het Centre Pompidou is prachtig zichtbaar aan de buitengevel. De volgende bron van inspiratie. Hatfield nam een loperssilhouet, gaf het een luchtkussen en een klein raam bij de hiel. Het uitzicht in het interieur. De basis van de volgende mythe. In 1987 gaf ze de voorkeur aan de Air Max 1 - en Nike keek nooit meer terug. De popcultuur nam het over, de mode-industrie trad toe. Sinds 1987 volgt de Swoosh zijn oerrevolutie met steeds nieuwe evoluties, waardoor de Air Max voortdurend in het collectieve bewustzijn van de streetwear blijft.

Kenmerken van de Nike Air Max

Het venster voor de demping. Niets kenmerkt meer het silhouet, de stijl en de legende van de Nike Air Max. Toch heeft Nike de klemgreep niet gebruikt. Het merk zag de Air Max 1 als uitgangspunt, niet als finale. Dus het silhouet veranderde, vooral het luchtraam veranderde. Over de Air Max III, nu beter bekend als de Nike Air Max 90, bleef het groeien en groeien totdat de Air Max 93 uiteindelijk rond de hele hiel slingerde. Het bereikt 270 graden in totaal, wat de sneaker de bijnaam Air Max 270 opleverde. Een tussenstap. Omdat de Air Max 95 het luchtkussen plotseling zichtbaar maakt op de voorvoet, totdat de Air Max 360 uiteindelijk de volledige demping van de schoen onthult. Maar het zijn niet alleen individuele aspecten die een karakter vormen. De algemene indruk is doorslaggevend. Colorways tellen net zo goed als zichtbare luchtkussens, materialen en silhouetten.

Voor het eerst harmoniseerde Nike dit kwartet volledig met de Air Max 90, met Max Window en Infrared Colorway als basis. Brand combineerde zijn aangepaste silhouet met verschillende materialen, met mesh, natuurlijk en suède of nubuck - en de Air Max zette zijn volgende stap. Dankzij de zilveren Colorway springt de 97-variant in het optische bewustzijn. Volgens ontwerper Christian Tresser is de gelaagde bovenzijde ook bedoeld om ons te herinneren aan watercirkels in een fontein. Sean McDowell baseerde de Air Max Plus weer op de zonsondergangen van zijn thuisstaat Florida. Het doek. Daarnaast is er ook nog de hightech. De demping bleef, maar met de Air Vapormax hielp Nike Flyknit-Upper en Air Max tot nu toe, terwijl de Nike Air Max 720 is voorzien van een 720-graden luchtkussen.

Elke evolutionaire stap, elk nieuw model brengt een nieuwe wending. Futurisme verrijkt de traditie. Want voor al zijn voorliefde voor het nieuwe, beheert Nike de prestatie van het onderhouden van het Air Max DNA bij elk nieuw model. De Air Max 2090 heeft hard gewerkt om bruggen te bouwen, en het is duidelijk dat hij het ontwerp van de Air Max 90 neemt, het vertaalt naar de toekomst en de perfecte symbiose creëert. Sommige Colorways van de Max zijn ook exclusief gereserveerd voor de dames, die de schoen in speciaal voor hen gemaakte maten zullen vinden.

Belangrijke feiten over de Nike Air Max

  • (Origineel) Naam: Nike Air Max 1
  • Eerste uitgave: 1987
  • Eerste colorway: OG – White / University Red / Neutral Grey / Black
  • Ontwerper: Tinker Hatfield
  • Prijsklasse: 100 - 190 €

Hoe combineer je de Nike Air Max

Deze speciale gelegenheid is niet echt nodig voor de legendarische sneaker. Toch krijg je je Nike Air Max elk jaar op 26 maart uit. Op Air Max Day is alles toegestaan qua stijl. Maar ook tijdens de andere 364 tot 365 dagen past Nike's vlaggenschip zich gemakkelijk aan aan bijna elke streetwear-inspiratie. korte broek. jeans. Chino. Air Max. Hoodie. Losse hemdjes. T-shirt. Air Max. Ook in combinatie met Dadcap, Snapback of Beanie glijdt het luchtkussen stijlvol van kantoor naar het restaurant, van het café naar je favoriete bar.

De Nike Air Max Winkel bij Keller x

Natuurlijk bestaat er niet zoiets als de echte Air Max. Wij van Keller x trekken dus geen grenzen in onze Air Max Store. Als je online winkelt, dwalen je ogen af van Air Max 1 tot 90, van Plus tot 720, van 95 tot 97. Je vindt monochrome en kleurrijke Colorways in onze Air Max Sale, een beetje pastel, en opvallende neon ernaast. De selectie neemt je mee door het hele Air Max assortiment, en aan het eind van de dag kun je je langverwachte Nike Air Max online bestellen.