Nike Blazer

  • Sneakers

Het begon met basketbal, verrijkte de skatewereld en nestelde zich uiteindelijk in de streetwear. De Blazer bracht Nike ooit op het basketbalveld, maar vandaag verheft hij understatement tot een kunstvorm. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
35 resultaten
Nike Sportswear
RESET-FILTERS

NIKE SPORTSWEAR

BLAZER

De Nike Blazer is een van de eerste geproduceerde sneakers van Nike Sportswear. Sinds de lancering in 1973 is het trouw gebleven aan zijn ontwerp. LEES MEER LEES MINDER

DE NIKE BLAZER

Misschien is er soms gewoon een goed idee nodig, de juiste aanpak. Beide leidden ertoe dat Nike in 1973 zijn eerste basketbalsneaker presenteerde - slechts negen jaar nadat Phil Knight en Bill Bowerman hun merk met de Swoosh hadden opgericht. Een leren bovenkant. Een nylon tong. Een gevulkaniseerde en getextureerde rubberen buitenzool. Plus een prominent geplaatste, nooit te missen Swoosh die de anders zo ingetogen stijl doorbreekt. Dat was alles wat nodig was om een van de grootste namen van de NBA over te halen. George Gervin zei ja en zweefde vervolgens door de zone in Nike's blazer, om even later de bal in de basket te laten glijden met behulp van zijn gepatenteerde vingerrol. Een kleine gimmick werd gevonden op de hiel. Waar normaal gewoon "Nike" staat, stond Gervins bijnaam er op. "Iceman" versloeg "Nike", ten gunste van ongekend. PE's, speciale spelersedities van een sneaker, waren in het begin van de jaren zeventig even beroemd als Air-soles of signature shoes. Toch had Nike Gervin oorspronkelijk niet in gedachten. De Blazer is genoemd naar de Trail Blazers, een ploeg uit Portland, slechts tien minuten van Beaverton.

Niettemin, de combinatie werkte. Nike was gearriveerd in het basketbal en ging snel verder met zijn duet van goed idee en passende aanpak. Luchtkussens volgden, de samenwerking met Michael Jordan, de opkomst tot het meest prominente merk in de NBA. De Blazer, aan de andere kant, nam een achterbank. In het begin. Want een paar jaar later ontdekte de skatewereld dat de gevulkaniseerde zool van de sneaker precies de grip gaf die ze nodig hadden. De Blazer bewoog. Van de vloer naar het bord. En nogmaals, de harmonie verspreidde zich. Zozeer zelfs dat Nike in 2005 samenwerkte met Lance Mountain om een eigen skatevariant te ontwikkelen, de SB-versie van de Blazer. De tong kreeg een dikkere vulling, de zool twee Zoom Air units. De volgende stap. Lang geleden, echter, werd de Blazer niet langer uitsluitend beperkt tot sport. Wie zoveel elegantie en understatement uitstraalt, komt op een gegeven moment wel in het bewustzijn van de mode en de streetwear terecht. Nike's samenwerking met Supreme, die drie Gucci-geïnspireerde speciale edities in het Balzer-assortiment bracht, heeft de blazer eindelijk de kans gegeven zijn stempel te drukken. Comme des Garçons en vooral Virgil Abloh, die de blazer in zijn off-white collectie opnam, hebben zich ook op de sneaker gestort.

KENMERKEN VAN DE NIKE BLAZER

Niets leidt af. Niet het schone silhouet. Niet de ingetogen lederen bovenkant. Niet het minimalistische ontwerp. Alle ogen zijn gericht op de gigantische Swoosh die de blazer van binnen en buiten siert. Samen met het sobere ontwerp geeft het vorm aan het uiterlijk van de sneaker, die zichzelf in de loop der jaren steeds opnieuw heeft uitgevonden. Eenvoudige witte kleurstellingen met swooshes in verschillende kleuren werden kleurrijkere versies. Glad leer afgewisseld met suède. De middelste snede werd gevolgd door de lage snede. Ook evolutionaire stadia van de Blazer, zoals de 77 met kleine suède accenten op de toebox, duiken steeds weer op. Dan is er de Blazer SB, de skate-versie van de sneaker met Zoom Air demping. Voor vrouwen is er ook de Nike Blazer Rebel, die je opent en sluit met een rits aan de binnenkant en waarvan de veters iets schuin lopen.

BELANGRIJKE FEITEN OVER DE NIKE BLAZER

  • (Oorspronkelijke) Naam: Nike Blazer
  • Eerste uitgave: 1973
  • Eerste Kleur: Wit/Zwart

HOE DE NIKE BLAZER TE COMBINEREN

Wit of monochroom leer plus subtiel gekleurde accenten en een strak design sluiten elkaar in principe niet uit. Zo kun je de Nike Blazer combineren met skinny of relaxte jeans, met chino's of shorts. De Nike Blazer past ook goed bij een lange rok. Bovenaan draag je een hoodie of een crewneck, laat je het T-shirt met rust en gooi je er misschien een ontspannen hemd over. De sneaker gaat ook goed samen met een oversized, jeans of leren jack.

DE NIKE BLAZER SHOP BIJ KELLER X

Keller x biedt u de cleane Blazer 77 in wit met zwarte, gele of rode swosh. De suède en laag uitgesneden versie. Of de Rebel voor vrouwen, die afwijkt van de conventie. Nike geeft je keuze - Keller x een uitgebreid Nike Blazer assortiment. Je kunt je favoriete model online kiezen in onze Blazer Store en het vervolgens rechtstreeks bij je thuis bestellen - vaak tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen in de Nike Blazer Sale.