Nike Air VaporMax

 • Sneakers

Gewichtloos - Zo zou de Nike Air VaporMax moeten aanvoelen tijdens het hardlopen, en niets anders. Zowel voor degenen die het alleen dragen voor de weg naar het werk en terug. Evenals voor hen die veel belang hechten aan comfort in hun schoeisel tijdens een uitgebreide wandeling door de stad. Meer informatie!

 • NIEUWSTE
12 resultaten

NIKE AIR VAPORMAX: 7 JAAR ONTWIKKELING VOOR EEN SNEAKER MEESTERWERK

30 jaar Nike Air Max succes bereikt zijn hoogtepunt in de Nike Air VaporMax. Zeven jaar lang heeft het Nike-team nauwgezet gesleuteld aan het ontwerp van de loopschoen. Op Air Max Day 2017 ging de Nike Air VaporMax "de lucht in": De eerste drie colorways werden gepresenteerd - een drievoudig zwarte versie en twee puur platina versies met rode en witte Swoosh. De Air VaporMax, die toen nog vrij aarzelend werd aanvaard, is in zijn talrijke versies allang een legende op het gebied van loopschoenen geworden.

Het verschil met andere Nike modellen: Bij de oudere Nike Air Max sneakers, ging er gewoon zoveel mogelijk lucht in de zool. Bij de VaporMax daarentegen gaat het om pure efficiëntie. Door middel van drukzone-analyse bepaalden de ontwerpers de best mogelijke positie voor elk dempingselement en de optimale hoeveelheid lucht om de drager op lucht te laten lopen. In combinatie met het ultralichte garen van het Flyknit bovenwerk, is de Nike Air VaporMax ook aanzienlijk lichter dan zijn voorgangers. Meer bepaald 113 gram lichter dan de Air Max 2017, wat vanzelfsprekend zorgt voor een echt unieke loopervaring.

De knutselaars van Nike waren echter niet tevreden met deze prestatie. VaporMax-fans hielden van de dempende kwaliteit en het ontwerp van de zool, maar wensten meer ondersteuning in het Flyknit-bovenwerk. Als gevolg daarvan onthulde Nike in 2018 de Air VaporMax 2.0, waarbij het bovenwerk werd herwerkt met Nexkin, een stretchstof die meer structuur biedt en weerbestendiger is dan Flyknit. Hij biedt met name een betere ondersteuning van de voorvoet - wat niet alleen zorgt voor een beter gevoel op de atletiekbaan, maar je ook inspireert in een stedelijke omgeving.

DE KENMERKEN VAN DE NIKE AIR VAPORMAX

Geen tussenzool, maar toch stabiel. Superlicht en veerkrachtig door de ideale hoeveelheid lucht. En, natuurlijk, de doorschijnende buitenzool. Een absoluut revolutionair ontwerp dat de sneaker vanaf het allereerste begin een plaats in de Nike Hall of Fame bezorgde. De Nike Air VaporMax is nu verkrijgbaar in dames-, heren- en unisexuitvoering - ook in onze VaporMax Store bij Keller x.

Voorbij zijn de dagen dat met name heren- en uniseksmodellen zich qua kleur nog op de achtergrond hielden. Nike Sportswear grijpt graag en vaak naar de kleurpot en creëert zo een sneakerlijn die zich niet inhoudt maar trots zijn uniciteit aan de buitenwereld toont. Klassiek in monochroom wit en tijdloos in zwart kan het natuurlijk nog steeds indien gewenst.

Ook de verschillende Nike Air VaporMax modellen passen zich speels aan de gelegenheid en omgeving aan:

 • De Nike Air VaporMax Flyknit 3 scoort met een gestroomlijnd silhouet en complementeert de meest elegante outfits met zijn vloeiende lijnen.
 • Bij de Nike Air VaporMax CS is het bovenwerk steviger, waardoor het ideaal is voor koud en nat weer.
 • De Nike Air VaporMax 2020 Flyknit richt zich op duurzaamheid en is daarom gemaakt van ten minste 50 procent gerecycled materiaal.
 • De Nike Air VaporMax 360 combineert de Nike Air Max 360 en de Nike VaporMax, wat resulteert in een opvallende stijl en superieur comfort.
 • De Nike Air VaporMax Plus is een prachtig ontworpen hybride van het verleden en de toekomst. Hij is geïnspireerd op de Air Max Plus uit 1998 en combineert de look met de VaporMax Air-technologie.

Tal van andere uitgaven werden al snel collector's highlights. De VaporMax Moc 2 Acronym, bijvoorbeeld, is een drievoudige collabo met het Duitse label Acronym uit 2018. De eerste zwart-witte colorway was geïnspireerd op besneeuwde bergtoppen voor het monochrome Flyknit bovenwerk.

Opvallend: de tweekleurige Nike Air VaporMax zool. In 2019 volgde de VaporMax 2019 x CPFM. Dit model combineert de futuristische esthetiek van de VaporMax met de speelse look van het gehypete Amerikaanse streetwearlabel Cactus Plant Flea Market. Een hoogtepunt is het Just Do It-schrift dat er, net als de CPFM smiley op de hiel, uitziet alsof het zelf is gemaakt en de schoen zijn stoere DIY-charme geeft.

BELANGRIJKE FEITEN OVER DE AIR VAPORMAX-SERIE VAN NIKE

 • Originele naam: Nike Air VaporMax
 • Eerste uitgave: 2017
 • Eerste kleurstellingen: Triple Black / Pure Platinum Red Swoosh / Pure Platinum White Swoosh
 • Ontwerper: Tom Minami / Zach Elder

HOE DE NIKE VAPORMAX TE KOPPELEN?

Aangezien de sneakers van de Nike Air VaporMax serie visueel natuurlijk opvallen door hun zool en de vaak krachtige kleurstelling, mag de rest van de outfit wat meer ingetogen zijn. Zo wordt de Nike Air VaporMax een highlight in combinatie met monochrome broeken en T-shirts of hoodies. En een veelzijdige metgezel die je naadloos volgt van kantoor naar de club. Dankzij het heldere silhouet kun je de Nike Air VaporMax ook optimaal combineren in vrouwelijke looks met rokken en jurken.

NIKE AIR VAPORMAX BIJ KELLER X

Bij Keller x vind je de volledige reeks Nike Air VaporMax sneakers. Zowel dames- als heren- en uniseksmodellen. Beperkt of altijdgroen. Monochroom of meerkleurig. Kies tussen een groot aantal verschillende modellen precies het model dat het beste bij u past. Bestel gemakkelijk en gemakkelijk online in onze Nike Air VaporMax Shop.