Norse Projects

  • Sneakers
  • Kleding
  • Tassen
  • Accessoires

Functie en stijl? Een nieuwe combinatie. Een kleine Deense geniale zet. Vriendelijk aangeboden door Norse Projects. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
67 resultaten
Norse Projects
RESET-FILTERS

NORSE PROJECTS: SCANDINAVISCH MINIMALISME X FUNCTIE

De grenzen tussen kunst en mode zijn nooit helemaal duidelijk geweest. Zelfs een eenvoudig shirt met een bijpassende opdruk of snit kan snel een paar stappen in de richting van uw persoonlijke galerieruimte zetten. Creativiteit creëert parallellen, dient als een naad van nieuwe allianties. Zo zagen Tobia Sloth, Mikkel Grønnebæk en Anton Juul het. De drie waren begonnen met skatewinkels in Denemarken, die natuurlijk op een gegeven moment hun eigen in-store lijn nodig hadden. De eerste stap. De shirts openden de deur naar hun eigen voetafdruk in de modewereld. Creativiteit zet kunst als +1 op de gastenlijst. Want toen Norse Projects in 2004 haar flagshipstore in Kopenhagen opende, hingen daar niet alleen shirts, hoodies en broeken. Ook de kunst heeft zijn plaats gevonden. De halve modewinkel, de halve kunstgalerie, het merk maakte nieuwe allianties en publiceerde in 2009 zijn eerste volledige collectie herenmode.

In overeenstemming met de Scandinavische traditie creëerde de eenvoud de toegang tot het bijzondere. Shirts, broeken, grafische tees, beanis moeten zijn, maar geef streetwear een Deens tintje. Zo combineerde Norse Projects de aanpak van de straat, speciale bezuinigingen met uitzicht op het Scandinavische weer. Stijl- en modeaanpak alleen brengt je natuurlijk niet veel verder in de reguliere ontmoeting met wind en regen. Zo gaf Norse Projects streetwear een functionele aanpak en creëerde het een eigen stijl. Een stijl waarvan het minimalisme nooit optische verlegenheid uitdrukt. Een stijl die op bijna elke manier kan worden geïnterpreteerd, gedraaid en gecombineerd.

Zo heeft Norse Projects 2015 voor het eerst een eigen vrouwencollectie op de markt gebracht. Aan de andere kant cultiveert het merk een vrijgevochten voorliefde voor geselecteerde collabo's: sneakers in samenwerking met Vans voor de Parijse modeweek. De volgende stap naar de uiteindelijke fusie van functie en stijl door een samenwerking met GORE-TEX. Een intense handdruk met Dr. Martens om de vrouwenuniformen van het voorhuispersoneel van het beroemde Noma in Kopenhagen te ontwerpen. De producten van Norse Project zijn overal te vinden, zonder zich op te dringen of op te dringen. Leefde minimalisme. Dit is Norse Projects. Hiermee zet het merk gemakkelijk nog een stap in de richting van kunst.

HOGE KWALITEIT X EERLIJK X DUURZAAM: NORSE PROJECTS

De vraag gaat veel verder dan het visuele aspect. De artikelen van Norse Projects zijn op zoek naar elegante, stijlvolle stijlen waarvan de materialen aan de hoogste eisen voldoen. Vanuit verschillende perspectieven. Zo zijn de T-shirts van het Deense label gemaakt van puur katoen en zijn ze van gemiddeld gewicht. De indruk: hoogwaardig. Het draagcomfort: aangenaam. Eén perspectief. En dan is er nog de functie. Zo maakt Norse Projects soms parka's van GORE-TEX en geeft het zijn emmermutsen een aangenaam verkoelend Coolmax™-weefsel. Eerlijkheid en duurzaamheid blijven bestaan. Daarom produceert Norse Projects veel van zijn onderdelen in Europa, meer bepaald in Portugal. En als het ene of het andere jasje een beetje dons nodig heeft voor een betere isolatie, past het merk de Responsible Down Standard toe. Door middel van een certificaat.

EÉN STIJL, EINDELOZE MOGELIJKHEDEN VOOR DE LOCATIE

Rok, het begin van het label, min of meer prominente opdruk. Norse Projects staat gelijk aan Scandinavische terughoudendheid. In evolutionaire termen is de lijn niet helemaal recht. Het maakt niet uit. Omdat de stijlevolutie nog steeds werkt. Ondanks het minimalisme verschuilt Norse Projects zich nooit achter haar monochrome stijlen. Tegelijkertijd vervreemdt het merk met zijn schreeuw om aandacht. De oplossing: een eenvoudige N. Als een label nodig is, mist het merk precies dat. Misschien wordt de ene of andere patch toegevoegd. Verklaring genoeg.

Norse Projects geeft de nodige aandacht aan de praktijk dankzij uitneembare kappen of dagelijks gebruik, ritsbare buik- en zijzakken van de jassen. De sneden doen het zonder extravagantie, maar trekken toch voldoende aandacht dankzij hun regelmatige tot relaxte pasvorm. Speelse eenvoud is het doel. Op deze manier creëert het aanbod van Norse Project een klein eiland waar functionaliteit, functie en stijl elkaar ontmoeten. En uiteindelijk passen de stijlen zowel bij de ontspannen middag in een café als op kantoor of bij een ontspannen drankje lang na het werk.

NORSE PROJECT JASSEN: ERVARING VERSLAAT NATTIGHEID X KOU

Regen. Wind. Niet de droompartner voor een ontspannen dagelijks leven. Vooral in het hoge noorden is het onvermijdelijk, maar met de juiste uitrusting is het maar half zo wild. En aangezien Norse Projects in Denemarken regelmatig zijn eigen experimenten uitvoert in iets minder comfortabel weer, weet het merk precies waar het naar moet zoeken in zijn eigen stijl. Vooral de toplaag. Bijzonder populair, want aan de ene kant effectief tegen kou en nattigheid, aan de andere kant optisch verdacht in de buurt van minimalisme in perfectie, zijn daarom de Norse Project jassen zoals Rokvi, Tromso Infinium of of Willium. Ze houden vocht en kou buiten, zelfs als ze niet van GORE-TEX zijn gemaakt en zijn daarom perfect voor uw uitstapjes naar de stad als de zon en de blauwe hemel een langere pauze inlassen.

AANPASSEN ZONDER OP TE GEVEN - ZO COMBINEER JE NORSE PROJECTS STIJLEN

Als er geen kleuren of afdrukken knallen, verdwijnen de barrières. De monochrome thee gaat zowel met jeans als met chino's, zowel met leer als met spijkerjacks. De relaxed gesneden parka past net zo goed bij een skinny jeans, en je kunt de monochrome hoodie combineren met een rok, misschien met een korte broek. Passend zonder je eigen identiteit op te geven. De bijzondere discipline van Norse Projects' stijlen.

SNEAKERS EN MIKI CAP VOOR UW NORSE PROJECTS STIJL BIJ KELLER X

Van broek tot hoodie, van shirt en tee tot jas, de Keller x Norse Projects Shop biedt het complete ensemble. Behalve de juiste schoen - en daarvoor kun je het beste naar Denemarken kijken. Richting Arkk Copenhagen. Hun stijlen bieden je volledig minimalistische sneakers en silhouetten die wat grover zijn en meer opvallende kleuren dragen. Voor die speciale stijl op je hoofd, zet je een miki-cap van Beton Ciré op.