Onitsuka Tiger

Iconische kleurencombinaties, opvallende ontwerpen, kenmerkende tijgerstrepen, maar nooit te overdreven: bijna 70 jaar lang is het iconische label Onitsuka Tiger trouw gebleven aan zijn kenmerkende stijl, waardoor het moeiteloos een brug slaat tussen sport en lifestyle. Zet een statement met sneakers in fel geel of benadruk je cleane stijl met gedempte kleuren. Het bijpassende model is te vinden in de online shop van Keller x. Welke weg je ook neemt, je Tigers vergezellen je in elke situatie.

Klik hier voor meer informatie!
  • NIEUWSTE
21 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

Onitsuka Tiger - urban streetstyle met cultstatus

Wat hebben Uma Thurman, Elyas M'Barek en Bruce Lee gemeen? Dat klopt, ze zijn allemaal grote fans van Onitsuka Tiger, opgericht in 1949 in Japan. Zowel qua uiterlijk als qua functionaliteit legt het label de lat heel hoog en zet het nieuwe standaarden in de scène met zijn collecties. De slogan "Anima Sana In Corpore Sano - gezonde geest, gezond lichaam" heeft de oprichting van Onitsuka Tiger en Asics aanzienlijk beïnvloed. Het merk gebruikt zelfs vandaag de dag nog dit motto wereldwijd. Met succes.

Kihachiro Onitsuka en een vakantie aan zee

Japan, gehavend door de Tweede Wereldoorlog, was gedemoraliseerd en een nieuwe start leek onmogelijk. De toen 31-jarige Kihachiro geloofde echter heilig dat sport een universele schakel is die de samenleving hoop en nieuwe perspectieven kon bieden. In de vroege jaren '50 ontwierp hij schoenen voor het basketbalteam van Kobe High School in zijn kleine werkplaats, en hij faalde jammerlijk. Gelukkig kreeg hij in 1951, tijdens zijn zomervakantie aan zee, een bord met groenten en octopus-tentakels voorgeschoteld; de oplossing lag recht voor zijn neus. Hij paste het principe van de zuignappen aan en plots waren snelle stops, starts en koerswijzigingen op het speelveld niet langer een probleem. Op het eerste succesverhaal volgden klassiekers als de Magic Runner, Runspark, Mexico 66 en California.

Onitsuka Tiger wordt ASICS

Goede schoenen zijn essentieel voor atleten, maar niet alles. Om de gehele sportkledingafdeling te dekken, richtte Kihachiro Onitsuka het vooruitstrevende bedrijf ASICS op in 1977. Nieuwe technische ontwikkelingen, het geavanceerde gel-dempingssysteem en nieuwe rubbercomponenten katapulteren het label in zeer korte tijd naar de top. Zelfs vandaag de dag nog domineert ASICS de hardloopwereld als wereldspeler. Terwijl ASICS letterlijk naar de sterren reikt en elke nieuwe verzameling een hype wordt, wordt er van de Tigers niet veel meer vernomen. Gedurende 24 lange jaren hebben ze geslapen - tot nu toe.

Onitsuka Tiger opnieuw geïnterpreteerd

In 2002 was het eindelijk zover en kwamen de Tigers terug met volle kracht en een nieuwe, urban look. Of je nu gaat joggen, feesten in de club, slenteren door de stad in het weekend of genieten van de zomer in de biertuin, je Tigers zijn er altijd bij en trekken alle registers open. De al bekende modellen dienen als basis, verder is er veel gebeurd wat betreft snit, kleuren en constructies. Hielverstevigingen, hoogwaardig leer, FuzeGEL-technologie voor meer comfort, hoog ademend vermogen en speciale buitenzolen maken de Tigers alleskunners in alle situaties.
In tegenstelling tot veel andere sneakers zijn de edgy schoenen slank gesneden en veel modellen zijn zelfs unisex. De populaire hielriem met logopatch maakt de cult-look compleet. Overigens is de klassieke Mexico 66 verkrijgbaar in 45 kleuren. Als jij ook de sneakers met de karakteristieke tijgerstrepen op de kop wilt tikken om je kledingkast te verrijken, bestel ze dan bij Keller x.