Onitsuka Tiger Mexico

De weg naar een icoon begint vaak onopvallend. Soms is zelfs een kleine innovatie voldoende, wat de praktijk eigenlijk alleen maar zou moeten vergemakkelijken. Zo was de Onitsuka Tiger Mexico 66 oorspronkelijk bedoeld om het Japanse hardloopteam te ondersteunen bij de Olympische Spelen in Mexico en ook om het nieuwe logo van het merk aan de wereld te presenteren. Uit dit eenvoudige idee ontstond echter een van de meest legendarische sneakers van het Japanse merk, de basis voor meer dan 40 kleurstellingen en een ongedifferentieerde uitstraling met een latente neiging tot minimalisme. Lees meer

  • NIEUWSTE
0 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

De Onitsuka Tiger Mexico 66

Eigenlijk was het nog steeds stil in het sneaker-universum. Maar natuurlijk waren de grote merken op zoek naar innovaties en manieren om zich te onderscheiden van de rest. De dagelijkse hype, het afdingen voor de aandacht van zijn volgelingen met steeds nieuwe colorways, retros en speciale edities was nog niet begonnen in de jaren zestig, maar Onitsuka Tiger was nog steeds op zoek naar een manier om zich te ontworstelen aan de concurrentie.

Op het eerste gezicht moeten de sneakers van het Japanse merk herkenbaar zijn. Eenvoudig wit, zoals gedragen door de eerste Onitsuka Tiger modellen, was natuurlijk slechts een beperkte hulp. Om zich te oriënteren op adidas, net zo min. Dus op naar het ontwerplab. Daarna? Snel naar de atletiekbaan. In een nieuwe outfit. De tijgerstreep, die eigenlijk uit vier strepen bestaat, siert voortaan de buitenkant en de binnenkant van Onitsuka Tiger sneakers.

Er was natuurlijk nog een proefproject nodig. En met de kwalificatierondes voor de Olympische Spelen van 1968 in Mexico in aantocht, had het Japanse hardloop-team de juiste loopschoen nodig. Een loper zou het moeten zijn. Zijn naam was Limber. In het begin. Want de verwijzing naar een groot evenement en het jaar van publicatie resulteerde in veel meer dan dat bij het bekijken van de tweede editie. Het resultaat: de Onitsuka Tiger Mexico 66, de sneaker van het merk dat het nu iconische logo, dat allang alle ASICS-sneakers in de wereld sierde - en op de een of andere manier diende als een voorloper voor Nikes Cortez.

Want in 1966 werkte Onitsuka Tiger al met Blue Ribbon Sports. Het Amerikaanse merk was op zijn beurt kort daarvoor opgericht door Bill Bowerman en Phil Knight om de schoenen van het Japanse merk in de VS te distribueren. Blue Ribbon Sports gaf geboorte aan Nike een beetje later en slechts twee jaar na de release van de Onitsuka Tiger Mexico 66 presenteerde de swoosh zijn Cortez. De merken worden gescheiden. Nike hield de Cortez, Onitsuka Tiger noemde de sneaker Corsair. Maar terug naar de Mexico 66, die ook door Bruce Lee werd gedragen in de film Game of Death uit 1978. In geel en zwart en met het trainingspak van dezelfde kleur. Iconisch! Zoals de Onitsuka Tiger Mexico 66 zelf.

De kenmerken van de Onitsuka Tiger Mexico 66

Alsof de koplamp precies datgene laat zien wat eigenlijk nooit echt naar voren komt. Het essentiële. De essentie. Dit is wat Onitsuka Tiger de Mexico 66 herleidt tot een eigen identiteit. Slechts één detail trekt nog de aandacht. Als pionier draagt de Mexico 66 Onitsuka's Tiger Stripe opvallend rond – maar niet alleen om redenen van stijl. De vetersluiting van de sneaker is eigenlijk zo in de verticale streep geïntegreerd dat hij zowel de stabiliteit als de flexibiliteit verhoogt. Maar terug naar de stijl. De keuze? Grenzeloos.

U kunt kiezen uit een totaal van ongeveer 45 Colorways. U kunt zowel monochrome ontwerpen als Bruce Lee's geel-zwarte versie vinden in onze Onitsuka Tiger Mexico 66 Shop. Er zijn ook premium modellen met een versterkte, meer aanwezige tussenzool en hoogwaardige lederen bovendeel. Er zijn ook slip-ons zonder schoenveters verkrijgbaar. De Onitsuka Tiger Mexico 66 is veranderlijk en past zich daarom precies aan uw dag- of avondplanning aan.

Belangrijke feiten over de Onitsuka Tiger Mexico 66

  • Originele naam: Limber
  • Eerste uitgave: 1966
  • Eerste kleur: wit / blauw / rood
  • Prijsklasse: 60 tot ongeveer 125 €

Hoe kan de Mexico 66 worden gecombineerd?

Casual staat gelijk aan Onitsuka Tiger Mexico 66. De sneaker kent geen opwinding. In plaats daarvan pakt hij minimalistische stijlen op en verbetert ze met zijn ontspannen, iconische ontwerp. De slanke jeans en de relaxte chino gaan goed samen met de legende van Onitsuka Tiger. Voeg een monochroom T-shirt of crewneck toe, de hoodie of jeans, misschien het bomberjack. Een open shirt gaat ook goed samen met de Mexico 66.

De Onitsuka Tiger Mexico 66 Store bij Keller x

De originele versie in wit, blauw en rood. De Bruce Lee Colorway. Premium versies. Deze Onitsuka Tiger Mexico 66 bestaat niet. Daarom is Keller x niet beperkt tot één model van de Onitsuka Tiger Mexico 66 aanbiedingen. In plaats daarvan kunt u kiezen tussen monochrome en kleurrijke Colorways, tussen slip-on en origineel, tussen traditioneel en premium model van hoge kwaliteit leer en de Onitsuka Tiger Mexico 66 online bestellen – volledig ontspannen.