Peak Performance

"Topprestatie" is de Nederlandse vertaling van de merknaam "Peak Performance". En dat slaat de spijker op zijn kop. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
138 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

X BEN GORHAM

PEAK PERFORMANCE

Ben Gorham is zelf een gepassioneerd outdoor avonturier, skiër en koudwatersurfer. Het resultaat van zijn samenwerking met Peak Performance is de multifunctionele, uniseks outdoor collectie "Possessions Of My Soul".

PEAK PERFORMANCE

Deze unieke, uniseks outdoor collectie "Possessions of My Soul" in samenwerking met Byredo-opdrichter Ben Gorham wordt voortgezet.

THE DETAILS MAKE THE DESIGN.

Wat is de visie achter "Possessions of My Soul"?

Voordat Ben Gorham van wintersport genoot, spendeerde hij zijn tijd in de stad, hunkerend naar het einde van het donkere en koude seizoen. Inmiddels noemt hij zichzelf echter een gepassioneerde winterverkenner. Met zijn nieuwe collectie wil Ben Gorham de magie van de natuur dichterbij de stad brengen en ontwerpt hij samen met Peak Performance een minimalistische, hoogfunctionele collectie.

HIGH-TECH FUNCTIONALITY.

Wat onderscheidt de speciale collectie?

De collectie is geïnspireerd door een wandeltocht in het Zweedse Riksgränsen, 200 km ten noorden van de poolcirkel, en past perfect bij allerlei soorten activiteiten - van 2° onder nul, zware regen, sneeuw en hevige wind tot een zonnige +15°. De 19-delige collectie bevat een uitgebreid scala aan producten, van onderkleding tot GORE-TEX-shell producten, voor een optimale winteruitrusting in de bergen.

PEAK PERFORMANCE

"Ik wil de magie van de natuur dichterbij mensen brengen. De meeste steden verschillen nauwelijks van elkaar, terwijl een ontmoeting met de natuur een compleet nieuw wereldbeeld met zich meebrengt. Een nieuw avontuur kan beginnen.". - Ben Gorham, 2020

POSSESSIONS OF MY SOUL.

PEAK PERFORMANCE

X BEN GORHAM

HOE EEN NOODZAAK EEN DEUGD WERD

Het verhaal van Peak Performance begon met de ontevredenheid van drie jonge skiërs. Ze waren ontevreden over het bestaande assortiment skikleding en misten een aantal functies. De drie jonge atleten wilden coole, eenvoudige en praktische kleding hebben. In de Zweedse bergen gingen de mogulskiër van wereldklasse Stefan Engström, de ambitieuze ontwerper Christer Martensson en Peter Blom, hoofdredacteur van het grootste skitijdschrift van Zweden, op zoek naar een oplossing voor hun probleem. Kort daarna kwam de skiër en alpinist Jonas Ottosson bij het team. Ze ontwierpen de eerste kleding en introduceerden ze op de pistes. In het begin had de groep geen grote plannen. De functionele kleding was oorspronkelijk alleen bedoeld voor hunzelf en hun vrienden. Maar al snel kreeg de zelfgemaakte ski-mode jaloerse blikken en was er meer vraag.

PEAK PERFORMANCE - MET PASSIE VOOR HET DOEL

Peak Performance is in 1986 in de Zweedse wintersportgebied Are gemaakt met veel doorzettingsvermogen, geduld en enthousiasme. Vanaf het begin vonden de oprichters het vooral belangrijk om de juiste technische oplossingen en het juiste ontwerp te vinden. Toen ze over dit recept voor succes beschikten, ging het altijd bergopwaarts. Al snel waren er zoveel bestellingen dat de oprichters werknemers in dienst namen. Na slechts tien jaar was Peak Performance een groot bedrijf geworden. Het bedrijf had inmiddels een hoofdkantoor in Stockholm. Waarna de introductie van het merk in Japan volgde. Later opende het bedrijf een winkel in Dubai. In de loop van de tijd is het merk Peak Performance veranderd van een eenvoudig sportmodemerk in een levensstijl. De collecties worden voortdurend uitgebreid. Naast praktische ski-kleding, kwam er ook al snel zeer functionele golf-, hardloop- en mountainbike-mode.

SPORTKLEDING VAN PEAK PERFORMANCE

Meer dan drie decennia zijn verstreken en Peak Performance heeft inmiddels zijn eigen manier van leven gevormd. Actieve en dynamische jongeren behoren nog steeds tot de doelgroep van het label. Maar de tijd is veranderd en het leven gaat steeds sneller. Mensen voelen een verhoogd niveau van activiteit, niet alleen in de sport, maar ook in hun vrije tijd en op het werk. Peak Performance heeft deze tekenen van verandering herkend en heeft daarom dagelijkse sportkleding op de markt geïntroduceerd. Naast sporters zijn nu ook creatievelingen, professionals en vooral avonturiers trouwe klanten. De sportmode past perfect in een urban omgeving. Naast de hoge functionaliteit heeft de sportkleding een bovengemiddelde duurzaamheid. Dit geldt enerzijds voor de tijdloze ontwerpen en aan de andere kant voor de robuuste materiaalkwaliteit. Peak Performance wil dat je jarenlang kunt genieten van de merkkleding.

ONTDEK DE VOORDELEN VAN PEAK PERFORMANCE

In de mode van het Zweedse label toon je je persoonlijkheid. De sportkleding is eenvoudig maar ingenieus ontworpen. Subtiele blikvangers vangen het oog. Veel modellen vallen uitsluitend op op basis van hun duidelijke lijn- en vormtaal. De meeste modellen zijn relatief neutraal en daarom gemakkelijk te combineren. Je kunt ze heel goed gebruiken als basis. Kortom, de Peak Performance Sportswear is een uitstekende veelzijdige keuze. Het is leuk om door het assortiment van Keller x te bladeren en een of meerdere favoriete modellen te ontdekken.