PUMA Rider

  • Sneakers

De Puma Rider was een primeur. Het luidde een nieuw tijdperk in. De eerste echte loper voor de straat uit Duitsland. Puma had het - en handhaaft deze traditie tot op de dag van vandaag. Daarom brengt het merk zijn legendarische Rider terug naar de straat met een heel pack. Het iconische ontwerp van de zool blijft behouden, maar tegelijkertijd wordt het idee verder uitgediept en wordt er zelfs een beetje op de grove sneaker geleund. Stijl vervangt functionele focus. Voor het volgende nieuwe tijdperk! Meer informatie!

  • NIEUWSTE
11 resultaten

NIEUW RUNNER TIJDPERK UIT DUITSLAND - DE PUMA RIDER

Er waren tijden dat niemand sprak over pronatie, torsie of reactieve demping vóór een run. Er waren zelfs tijden dat niemand op straat liep, laat staan op het pad. Spoor of niets. Zo ging het tot de jaren 70. De loopgolf volgde. Eerst langzaam, dan sneller en sneller, tot in de jaren '80 het gecultiveerde loopje evenzeer deel uitmaakte van het dagelijks leven als de ontspannen kneep synthgeluid. Dus langzaam begon men te praten over de juiste schoen. Niet in technische termen zoals vandaag, maar een beetje demping was toegestaan. Puma dacht er ook zo over en presenteerde zijn Fast Rider in 1980. De eerste schoen van het merk die expliciet is ontworpen voor het traject tussen de weg en het parcours. Het had demping nodig. Het kwam: Puma's verende zool. Deze bestond uit nokken in de vorm van een omgekeerde "V". Spijkers die bij elke stap meegeven en de klap dempen. De hardloop scene vierde de Puma Rider. Vooral omdat de noppen niet alleen demping boden, maar ook veel tractie. Perfect voor op de weg en om buiten de gebaande paden te rijden. Daarnaast een noviteit - of een "nieuw tijdperk", zoals Puma-icoon Helmut Fischer het ooit noemde. De Fast Rider was de eerste joggingschoen in Duitsland. Bovenal was het een van de eerste keren "dat ontwerpers echt keken naar de behoeften van straatlopers". Nu wordt het ene tijdperk gewoonlijk gevolgd door het volgende op een bepaald moment, en dan het volgende daarna - en zo is het ook met de Puma Rider. Buitenzoolconcepten als demping - hoe effectief ook - volstaan niet langer. De retro loper werkt er nu des te beter voor. Jaren '80 design plus nieuwe kleurstellingen plus stijlvolle wendingen. De wereldformule van de sneakerbizz, zo te zeggen. Ook van Puma. Zo'n 40 jaar na de eerste uitgave van de Fast Rider, heeft het merk zijn Rider Pack uitgebracht. De Fast, de grondlegger van het tijdperk uit de jaren 80, was er natuurlijk bij. Hij werd vergezeld door de Toekomst Loper en de Stijl Loper. Twee nieuwe stijlen die voortbouwen op het idee van Puma's eerste grote streetrunner-fase. Sneakers die tegelijkertijd een heel eigen identiteit dragen - en al lang niet meer op de Run staan. De nadruk van de Puma Rider ligt op het ontspannen lopen over het asfalt. Alleen al om technologische redenen. Want tegenwoordig heeft bijna iedereen het vóór de loop over pronatie, torsie en reactieve demping.

80S RUNNER X STREETSTYLE X CHUNKY SNEAKER - PUMAS RIDER PACK

Dat het vandaag de dag nog relaxter is, neemt niet weg dat de Relax-benchmark uit het begin van de jaren '80 nog steeds geldt. Omdat je nog steeds door de straten kan wandelen in de Puma Rider. Verantwoordelijk daarvoor toen en nu is de visueel opvallende, technisch vlekkeloze verende zool. Vooral omdat je de sneaker niet meer vetert om een rondje door het bos of over de asfaltbanen van de stad te gaan rennen. Slenteren in plaats van joggen is de naam van het spel nu. Hiervoor zijn de Puma Rider sneakers nog steeds als geschilderd. Omdat de zool alleen het spreekwoordelijke fundament vormt. Voeg daarbij een old-school runner silhouet dat waarschijnlijk nooit zijn aantrekkingskracht zal verliezen. Hoewel het merk nog steeds iets nieuws probeert in de Puma Rider Sale, vertaalt het zijn jaren '80 runner concept stap voor stap naar de jaren 2020 in het kielzog van zijn Rider Pack. De Future Rider grijpt dus het idee van de Fast Rider, maar combineert het met een vleugje meer street style. De opvallende strutnoppen zorgen voor wat volheid en dus voor aandacht. In ruil daarvoor krijgt de tussenzool een shot van meer demping. Een nylon bovenwerk ontmoet ook nooit verplaatste suède overlays. De Style Rider ontleent zijn inspiratie weer aan de vette sneaker, met een dikke tussenzool die zowel stijl als de nodige ontspanning biedt. Dit wordt ondersteund door Puma's RIDERFOAM, in zekere zin een latere evolutionaire fase van de veerpoottechnologie. Visueel worden nieuwe, opvallende kleurstellingen aan de afzonderlijke silhouetten toegevoegd - ook als heren- of damesmodellen in onze Puma Rider Shop bij Keller x. Bijvoorbeeld de Future Play On, de Future Rider Risk Alert, de Style Rider Attempt of de Future Rider Luxe met een elegante pasteltoets.

BELANGRIJKE FEITEN OVER DE PUMA RIDER

  • (Originele) naam: Puma Fast Rider
  • Eerste uitgave: 1980
  • Eerste kleur: blauw/geel
  • Ontwerper: -

COMBINEER DE PUMA RUITER

Als je je oorspronkelijke hoofdberoep achter je hebt gelaten om je uitsluitend aan stijl te wijden, is niets uitgesloten - ook niet als het gaat om het vakkundig combineren van de Puma Rider. Wijde camel jas met chino's? Ga met de Puma Rider! Relaxte, lange rok met wit shirt en spijkerjasje? De legendarische runner van Puma staat hier ook goed bij. Het past ook goed bij een hoodie en relaxte jeans of skinny jeans en een monochrome trui.

DE PUMA RUITER BIJ KELLER X

Het hele gamma van het Puma Rider universum, in één oogopslag. Je kunt dat allemaal krijgen in de Puma Rider winkel bij Keller x. Dus je kiest tussen verschillende Puma Rider modellen online. Ofwel Toekomst, Snel of Stijl. Of u kunt kiezen voor de Luxe, de Play-On of misschien zelfs de Puma Rider Porsche design variant. Daarna kunt u uw favoriete Puma Rider online bestellen. De sneaker heeft zijn actieve loopdagen immers al lang achter zich gelaten.