PUMA Suede

Snelle mode omgedraaid. Al meer dan 50 jaar is PUMA Suede regelmatig te vinden waar geschiedenis wordt geschreven. Een van de meest indrukwekkende momenten in de Olympische geschiedenis? De sneaker was er. De eerste dagen van de sneaker cultus in de NBA? De geboorte van Hip-Hop? Dit alles in het ontspannen gezelschap van de PUMA Suede. Toch verschijnen er nooit tekenen van veroudering. Het gereserveerde uiterlijk maakt de PUMA Suede tot een universeel wapen. De neiging tot metamorfose met gevoel voor de eigen wortels brengt het in het brandpunt van de streetwear en de popcultuur. Lees meer

  • NIEUWSTE
8 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

De PUMA Suede

Toen het volkslied klonk, keek bijna niemand naar de sneakers, die eigenlijk een ongewone plaats hadden ingenomen. In plaats van hun PUMA Suedes aan te trekken, hadden Tommie Smith en John Carlos de sneakers op het podium geplaatst. Een marginaal aspect. Want toen het Amerikaanse volkslied na de 200 meter lange finale van de Olympische Spelen van 1968 in Mexico-Stad klonk, lieten zowel de gouden als de bronzen medaillewinnaars hun hoofd zakken. Ze staken een arm op en klemden hun hand, gewikkeld in een zwarte handschoen, in een vuist. Een stil protest tegen de schendingen van de mensenrechten wereldwijd. Een indrukwekkend protest tegen het misbruik, de criminalisering en de marginalisering van de zwarte bevolking in de VS.

De wereld was net getuige geweest van het meest gedenkwaardige protest in de geschiedenis van de sport. Precies in het midden: de PUMA Suede. Tot op zekere hoogte, al was het maar marginaal, was het een onderdeel van een beweging geworden. Een veel belangrijkere dan degene die PUMA in gedachten had toen ze hun nieuwe sneaker presenteerden. Maar het merk had wel een soort revolutie in gedachten. Maar meer een visuele, modieuze, materiële: Om de concurrentie aan te gaan met adidas en Converse, om zijn plaats te vinden in de streetwear, rustte PUMA de Suede uit met een dikke rubberen zool, maar vooral met een volledig nieuw bovendeel. In plaats van het toen alomtegenwoordige gladde leer en canvas, gebruikte Brand ruw suède. Suede. De doopnaam als een evolutionaire insigne.

De sport zelf nam in het begin een achterbank. Maar pas in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw is er sprake van een samensmelting met de modewereld dankzij een atleet. Walt "Clyde" Frazier werd niet alleen beschouwd als een van de beste basketbalspelers in de NBA. Hij speelde ook in de New York Knicks en was een stijlicoon aan de zijkant. Een Fedora als handelsmerk. Bontjassen. Maatpakken. Frazier bracht mode in het pakket en nam PUMA mee in 1973. Wat begon als een merkambassadeur heeft geresulteerd in de eerste echte signature sneaker in de geschiedenis van de NBA. Walt Frazier heeft zijn eigen schoen. Het Suede diende als basis, met basketbal als extra inspiratiebron. De PUMA Clyde werd geboren uit dit iconische Suede.

Bijna tegelijkertijd experimenteerde DJ Kool Herc op twee draaitafels op het verjaardagsfeestje van zijn zus. De gasten wilden dansen op de instrumentals, op de pauzes. Dus Herc heeft ze in een eindeloze lus gezet. Er werd een beat gecreëerd. Beat, break, B-boys voor kort, hiphop is geboren. En aangezien New York in die tijd een nauwe band had met zijn Knicks in het algemeen en Walt Frazier in het bijzonder, glijden Clyde en PUMA Suede ook over de vloer. Zonder zichzelf op de voorgrond te duwen, zat de Sneaker er weer middenin en gaf hij de volgende jaren vorm aan de breakdance-scene. Schaatsers volgden, later de modescene en de popcultuur. Superstar Rihanna draagt de PUMA Suede en heeft zelfs haar eigen speciale editie ontworpen. Met Meek Mill heeft de sneaker nu ook een eigen ambassadeur - en het aandachtstekort is al lang weg.

Kenmerken van de PUMA Suède

De Upper als het spreekwoordelijke handelsmerk. Suede. Fijn en toch robuust suède. De scheidslijn naar andere merken. Dat is hoe PUMA het in gedachten had toen het Suede introduceerde. Zo werkte het. De bovenzijde blijft tot op de dag van vandaag een van de meest opvallende kenmerken van de cult-schoen, maar deelt deze status met de buitenzool. Eind jaren zestig was het dikke rubber een bijzonderheid, maar vandaag de dag onderstreept het zijn legendarische status. Daarbij komt nog het strakke ontwerp van de sneaker. De Formstrip van PUMA maakt er natuurlijk deel van uit. Anders domineren terughoudendheid en elegantie. Zoveel elegantie dat zelfs Karl Lagerfeld in de sneaker gleed.

Met de PUMA Suede Classic keert u terug naar het begin van de geschiedenis. Het ontwerp is gebaseerd op het originele model. Speciale edities in samenwerking met labels als Diamond Supply of The Hundreds zijn ook verkrijgbaar. Vrouwen krijgen ook speciale PUMA Suede-versies. Sommigen hebben een dikker plateau onder het zuidelijkste punt, anderen zoals de Bow Varsity hebben een dikke strik op de hiel. De Suede Notch neemt het minimalisme tot het uiterste met een monochrome uitstraling, terwijl de Mid 68 een midcut versie van het origineel geeft.

Belangrijke feiten over de PUMA Suede

  • (Origineel) Naam: PUMA Suede
  • Eerste uitgave: 1968
  • Eerste kleur: Royal Sapphire Blue
  • Ontwerper: -
  • Prijsklasse: ongeveer 40 tot 70 €

Hoe combineer je de PUMA Suede

Rihanna gebruikte PUMA suède om een ontspannen zomerjurk de Finse look te geven die het verdiende. De PUMA Suede werkt net zo goed in combinatie met een breed gesneden of gebruikte spijkerbroek en een losse vacht. U kunt de sneaker ook dragen met een rok, een korte broek of een chino. De PUMA Suede combinatiemogelijkheden zijn voor zowel mannen als vrouwen vrijwel onbegrensd. Deuropener speelt de minimalistische vormgeving, die zowel de hoodie als het relaxte shirt, dat harmonieert met het spijkerjasje als met het leren jack, versterkt.

De PUMA Suede bij Keller x

Meer dan 50 jaar. Een lange tijd. Ontelbare ontwikkelingsmogelijkheden, die ook onze PUMA Suede aanbiedingen weerspiegelen. Je hoeft en moet je niet binden aan deze ene PUMA Suede, zelfs niet in de kelder x PUMA Suede Sale. Of het nu gaat om monochrome Colorways in elegant wit, de Mid 68 of de Classic, die nauw aansluit bij het originele silhouet, of andere modellen - u kunt PUMA Suede online bestellen bij Keller x op een ontspannen manier.