RAINS

  • Kleding

RAINS ontwerpt regenjassen, windjacks en tassen van hoge kwaliteit buiten de gebaande paden. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
2 resultaten

RAINS- DE REGEN KAN KOMEN

"Het regent nooit in Zuid-Californië", zong Albert Hammond in zijn megahit uit 1972. In Denemarken regent het echter wel - maar liefst 120 keer. Elk jaar. Reden genoeg voor de Deense RAINS-oprichters om de kwaliteit van regenkleding te herdefiniëren. Eenvoudige, Scandinavische levensstijl versus vies weer: De regen kan komen. Het merk uit Aarhus begon in 2012 met slechts één product: een poncho. Het had stijl en hield alles droog daaronder. In de daaropvolgende jaren creëerden de Denen complete collecties bestaande uit jassen, tassen en accessoires zoals regencapes. Allemaal exclusief ontworpen, echte lifestyle stukken, maar zonder de traditie van regenkleding te vergeten. Ontwikkeld met de claim weer en wind te trotseren. Intussen hebben de Denen RAINS-winkels geopend in Kopenhagen, New York, Parijs en Londen. Vooral de Engelsen - songwriter Albert Hammond is een van hen - moeten dat kunnen waarderen, want de RAINS-winkel brengt kleur in het beroemde Londense nat.

RAINS COMBINEERT FUNCTIONALITEIT MET DESIGN

Wat is er natuurlijker dan een bedrijf voor innovatieve regenkleding de zelfverzekerde naam "RAINS" te geven? Een statement, net als het logo van het merk. Naast het RAINS-logo en een Scandinavische vuurtoren is het woord "Drip" drie keer te lezen. Net alsof het merk de Scandinavische stormen wil bespotten: de regendruppels kunnen komen, zoveel als je wilt. Ze zullen mensen die in de RAINS winkel gekocht hebben geen kwaad doen. De Scandinavische ontwerpers hebben zich één principe eigen gemaakt: functionaliteit optimaal combineren met een charmant design.

De makers van RAINS zijn daar ook in geslaagd sinds de oprichting van het merk. Met hun stijlvolle modellen presenteren zij Friesennerz en Co in een nieuw jasje. De kleuren van de RAINS-producten variëren van collectie tot collectie en afhankelijk van het beoogde gebruik. Soms elegant grijs of zwart voor onderweg naar de zakelijke afspraak, soms turquoise voor de trip naar de vlooienmarkt, soms knallend oranje voor de stormachtige fietstocht door de stad. Lichtgewicht, waterdichte materialen vormen de basis voor de hoogwaardige RAINS-artikelen. Dubbel gelaste zakken, verstelbare kappen en variabele manchetten maken de regenkleding waterdicht, zelfs op de meer kwetsbare plaatsen.

RAINS BIJ KELLER X

Stedelijk en eigentijds, maar ook elegant en ingetogen - zo kan het design van de regenkleding van RAINS worden samengevat. Gecombineerd met een absolute functie in de strijd tegen weer en wind. Het merk ontwikkelt zijn individuele producten zo dat verschillende RAINS-artikelen optimaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. Het genderneutrale dat RAINS biedt, is ook te zien in de natuur, maar vooral in de stad. Waarderende blikken van anderen zijn gegarandeerd. Als officiële RAINS retailer richt Keller x zich op unisex regenjassen, parka's, windjacks, tassen en rugzakken van RAINS.

Allemaal gemaakt van waterdicht, lichtgewicht materiaal met een matte afwerking voor een stijlvolle uitstraling. De snit is casual, altijd wijd genoeg om de gewenste outfit eronder te dragen. Zo kom je er. De Jacket regenjas, de Long Jacket regenjas en de Color Block Unisex Tech Pants zijn allemaal in één kleur. De Color Block Windbreaker, daarentegen, is er in twee of drie kleuren. Het hoogtepunt van de kleurencombi's: RAINS producten kunnen altijd in kleur gecombineerd worden. Jassen met heuptassen, rugzakken met petten.

RAINS - DUURZAAM DE TOEKOMST IN

Als wereldwijd actieve fabrikant van lifestyleproducten is het jonge Deense merk zich ten volle bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. De vuurtoren die in het RAINS-logo is afgebeeld, is bedoeld om de weg te wijzen naar een duurzame toekomst. Centrale aspecten zijn de duurzaamheid van de RAINS-producten en de bij de productie gebruikte materialen. Het bedrijf gebruikt bijvoorbeeld een fluorinaatvrije polyurethaancoating, die milieuvriendelijker is dan de hormonaal werkzame alternatieven PVC en DWR PFC-oplossingen.

In combinatie met de geweven polyestervezel die RAINS gebruikt, is het resultaat een sterke constructie die de pasvorm vasthoudt en droog blijft, zelfs bij zware regenval. Maar dit alles is niet genoeg voor het merk. Het streeft ernaar tegen 2021 alleen nog polyester en nylon te gebruiken die afkomstig zijn van gerecycleerde plastic flessen. En ze gaan nog verder: RAINS maakt al zijn retailverpakkingen van materialen die gecertificeerd zijn door de Forest Stewardship Council. Zodat het Scandinavische weer in de toekomst niet nog meer capriolen uithaalt als gevolg van de klimaatverandering.

VEGAN DOOR DE REGEN MET RAINS PRODUCTEN

Naast haar verantwoordelijkheid voor het milieu, bekommert de onderneming zich ook om het welzijn van haar werknemers en eerlijke arbeidsomstandigheden bij haar leveranciers. In overeenstemming met de tijd gebruikt RAINS ook geen dons of andere dierlijke producten voor zijn producten. Duurzaam, transparant en functioneel geïnspireerd - zo ontstaan vandaag de dag urban lifestyle-producten van Scandinavische makelij. Gemaakt door RAINS.