Reebok Aztrek

De klassieke jaren '90 Loper - en dan op de een of andere manier niet. Reeboks Aztrek doet sterk denken aan de rennende sneakercultuur van begin jaren '90, maar kiest met rechte lijnen bewust voor een eigen vorm. Met succes. De sneaker heeft al lang zijn plaats gevonden in de streetwear en heeft onderweg zelfs invloed gehad op popiconen en de modewereld. Lees meer Meer informatie!

  • NIEUWSTE
23 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

De Reebok Aztrek

Het hardloopschoenen-concept in het begin van de jaren '90 werkte. Een paar gebogen lijnen, een of twee opvallende kleurspatten, plus comfortabele demping - het statement op en buiten het parcours was klaar. Reebok was geen uitzondering, maar in 1993 ging het anders. Toevallig kwam Christian Tresser het vuur tegen. Hij streefde eigenlijk naar een carrière tussen profvoetballer en kunstenaar, maar op een dag hielp hij in de autoreparatiewerkplaats van zijn vader.

Daar vertelde een klant hem dat hij een schoenenadviesbureau had en een aantal goede ideeën daarvoor. Alleen het tekenen is een beetje lastig. Tresser moest, wilde en kon helpen en kwam even later bij Reebok terecht. De opdracht: een nieuwe loper. Het idee: een aanpak buiten de norm om. De trouwe partner: de heerser. Tresser trok dit uit en verbeterde een wit vel papier met verschillende rechte lijnen, wat na enige tijd resulteerde in een klein totaalkunstwerk - de Reebok Aztrek.

De Reebok Aztrek zou anders moeten zijn, op zoek naar een eigen richting. Hij vond het ook dankzij de diamantgrafiek op de toebox, die naadloos lijkt over te gaan in de tong. Reebok mengde ook zuiver wit met opvallende kleuren - enkele neon-tinten in turkoois, geel of paars. Optisch gezien paste de Aztrek zonder problemen op straat - en technisch gezien kon hij overal anders heen. Hexaliet en EVA zorgden voor demping en de zool zorgde voor de nodige ondersteuning.

Tresser heeft de sneaker ook ontworpen om zo ontspannen en naadloos mogelijk bij de voet te zijn. Comfort in plaats van drukpunten. Perfect voor het parcours. Perfect voor onderweg. En de weg heeft het al lang overgenomen. Zowel Cardi B als Gigi Hadid zijn met het ontwerpteam van Reebok gaan zitten om hun eigen versie van de Reebok Aztrek te maken. Popcultuur ontmoet jaren '90 Loper. Het concept werkt nog steeds.

De kenmerken van de Reebok Aztrek

Retro Runner en Streetwear. Wie Batman wordt en wie Robin wordt, is niet duidelijk. Maar de kleine tegenstrijdigheid schaadt de gemeenschappelijke band niet - ook en vooral niet in het geval van de Reebok Aztrek. De schoen combineert begin jaren '90 stijl met net genoeg technologie die comfort en uiterlijk samen de weg naar een symbiose vinden. Hexaliet in de voorvoet in combinatie met EVA zorgt voor een ontspannen gevoel, terwijl de verhoogde buitenzool bij de hiel zorgt voor extra bescherming tegen vocht. Voor de bovenkant gebruikt Reebok textiel of suède.

Wat het uiterlijk betreft, breken overlays in contrasterende kleuren het zuiver lopende silhouet. Ze harmoniëren deels met gereserveerde, deels met opvallende kleurbanen, die zich soms uit de neonemmer helpen. Voor vrouwen heeft Reebok zijn Aztrek assortiment ook op een plateauzool geplaatst, waardoor de Aztrek Double Mix nog meer aandacht krijgt. Precies hetzelfde model dat Gigi Hadid voor haar eigen versie koos, terwijl Cardi B het origineel als inspiratiebron gebruikte. De sneaker krijgt extra hoeken en randen in zijn evolutie, de Aztrek 96.

Belangrijke feiten over de Reebok Aztrek

  • (Origineel) Naam: Reebok Aztrek
  • Eerste uitgave: 1993
  • Eerste kleur: Wit / Turquoise
  • Ontwerper: Christian Tresser
  • Prijsklasse: ongeveer 80 tot 130€

Hoe combineer je de Reebok Aztrek

De stijlbewuste breuk in stijl. Niemand beheerst het zo feilloos als de jaren '90 loper Reebok Aztrek. Silhouetten die verder kantelen in de sportieve, ietwat brokkelige richting. Colorways die op een prettige manier elk aandachtscentrum opzoeken - en dat feilloos vinden. Combineer de Reebok Aztrek onder je opgerolde Chino en maak hem ontspannen vast onder je gesneden jeans of korte broek. De sneaker gaat ook goed samen met rokken en leggings. Met de hoodie of het t-shirt, het collegejasje of de overmaatse jas. De stijlbreuk voor stijlbewuste mensen is klaar.

De Reebok Aztrek bij Keller x

Het origineel straalt zijn eigen unieke aantrekkingskracht uit, maar rolt tegelijkertijd alleen de rode loper uit. De selectie in onze Reebok Aztrek Shop opent elke rand, van de hoekige 96 tot de Double Mix, tot de Aztrek modellen van Cardi B en Gigi Hadid. Bij Keller x kunt u al deze versies van de Aztrek online krijgen en kunt u ook monochrome en kleurrijke kleurstellingen vinden. U kunt de Runner ook vinden met neonkleurige overlays en met gedempte accenten.