Reebok Club C

  • Sneakers

De Reebok Club C begon zijn reis als een alternatief voor de tennissneaker in de jaren 80 - om die decennia later voort te zetten onder de pen van popiconen. Kendrick Lamar. Gigi Hadid. Palace Skateboards. Allemaal waarderen ze de Club C: dat cleane, minimalistische silhouet in de beste stijl van een retro-tennisschoen. De sneaker is inmiddels doorgedrongen in de streetwear- en modewereld en heeft zich allang een legendarische status verworven. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
9 resultaten

DE REEBOK CLUB C

De resultaten van de opiniepeilingen zouden toen waarschijnlijk vrij duidelijk zijn geweest. Reebok? Duidelijk neigend naar aerobics. Op weg naar fitness. Nike en Adidas, daarentegen, zijn koningen van de tennisbaan. In het midden van de jaren tachtig klommen tennisschoenen steeds hoger in het bewustzijn van de sneakergemeenschap. Tegelijkertijd werd Reebok, dankzij Jane Fonda en haar thuis aerobicsvideo's, door freestyle bijna synoniem met de toen bloeiende fitnessscene. Maar wat op het eerste gezicht niet bij elkaar leek te horen, deed dat wel. Reebok had zijn gevoel voor strakke silhouetten al laten zien met de Freestyle, zijn beroemde fitnessschoen. Tegelijkertijd eiste tennis een elegant minimalisme van zijn atleten. Reebok bracht dus eerst de Revenge Plus uit en hernoemde hem in 1985 tot Club C. De eerste tennissneaker van het merk. En een die visueel schoon minimalisme belichaamde, maar waarvan de kleine C een wat luidere richting uitging. "C" als in "Champion".

Ontwerp en comfort waren goed. Tennissers hapten toe. Alleen de echt grote niet. In tegenstelling tot andere grote merken was Reebok niet in staat Stan Smith of John McEnroe aan te trekken voor zijn Club C. Het ontbrak de kampioen aan sterkracht. De kampioen had geen sterallures. In het begin. Want decennia later zou niets meer of minder dan zijn eigen buitenkant een spotmagneet blijken te zijn. Met zijn comeback in 2017 liet de Reebok Club C de tennisbaan achter zich en stortte zich in plaats daarvan op de popcultuur met een hardloopstart. Recht in de mode en streetwear scene. Het strakke minimalisme vond navolging. Geïnspireerd. Zowel Kendrick Lamar als Gigi Hadid, Palace Skateboards uit Londen en de Kopenhaagse boetiek Naked ontwierpen hun eigen versie van de Reebok Club C. Daarmee is de sneaker alle sportieve grenzen allang ontgroeid. Verschillende enquêtes zouden dit ook duidelijk bevestigen.

KENMERKEN VAN DE REEBOK CLUB C

Gouden Stilte. Niets aan de Reebok Club C draait de volumeknop om op de een of andere manier wanhopig de aandacht op zichzelf te vestigen. In plaats van te schreeuwen, wekt de sneaker alleen interesse door zijn aanwezigheid, het cleane silhouet, het monochrome leren bovenwerk, de slechts licht verhoogde tussenzool, het discrete gebruik van Reebok-logo's. Minimalisme in een tennissneaker in zijn puurste vorm. Inspiratie. Omdat Reebok het basisidee van de Club C gebruikt om er steeds nieuwe gezichten aan te geven via verschillende kleurstellingen. De Club C Mu brengt zelfs de vector, het beroemde logo van het merk, aan de zijkant van de schoen. Er zijn ook versies met een discreet bandje op de hiel, en natuurlijk krijgen de dames ook hun eigen Reebok Club C - gemakkelijk online te bestellen in de Reebok Shop bij Keller x met één muisklik.

BELANGRIJKE FEITEN OVER DE REEBOK CLUB C

  • (Originele) naam: Revenge Plus
  • Eerste uitgave: 1985
  • Eerste kleur: Wit
  • Ontwerper: -

HOE KUN JE DE REEBOK CLUB C COMBINEREN?

Reebok zelf wilde ooit niet beperkt blijven tot fitnessmatten. De Club C kiest ook niet alleen deze ene combinatiepartner, dit ene stuk. Dankzij zijn minimalisme kan de sneaker bijna naar believen worden gecombineerd: met relaxte streetwear outfits, de opgerolde chino over tennissokken. Met een meer verfijnde rok en blouse. Met een leren, jeans of sherpa jas. Jij kiest, Club C gaat mee. De sneaker wil immers niet vastgebonden zijn.

DE REEBOK CLUB C BIJ KELLER X

Er is veel gebeurd tussen 1985 en vandaag. Uit een eenvoudige tennissneaker die het zich een beetje gemakkelijk wilde maken in de schaduw van de groteren, ondanks waarderende blikken, werd een ware streetwear-legende geboren. Een die zijn verschijning nooit ziet als een onveranderlijke status quo. Een die verandert. Tegelijkertijd straalt het altijd dat schone, elegante minimalisme uit dat je eigenlijk alleen bij retro tennissneakers aantreft. De veelzijdigheid daarvan bieden we ook aan in de Reebok Store bij Keller x - vaak tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen in de Reebok Club X Sale. Of je nu kiest voor de originele versie van de Reebok Club C, de Club C Mu of de damesmodellen van de Reebok Club C, je vindt zeker iets van je gading.