The North Face

Hoogwaardige bewerking en modern ontwerp - shop stijlvolle sportswear van The North Face. Nu online bij Keller x. Klik hier voor meer informatie!

  • NIEUWSTE
347 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

THE NORTH FACE: HET MERK VAN OUTDOOR-ATHLETEN EN STREETWEAR CROWDS

De regen klettert. De wind fluit. De sneeuw knarst. Maar jouw windjack houdt stand. Je zet de volgende stap en trotseert de winter - altijd en overal. Want als je de juiste kleding draagt, bestaan er geen slechte omstandigheden. Een missie waar The North Face al sinds 1966 niet van afwijkt: outdoor-atleten precies die uitrusting geven waarmee ze de natuur met al haar grilligheden in kunnen. En die ze beschermt met duurzame producten.

THE NORTH FACE: EEN OUTDOOR-MERK VOOR HOOGTEMETER-JUNKIES

Het halfbolvormige logo verraadt veel over het sportmerk The North Face: ze werd genoemd naar de koudste, meest meedogenloze bergwand. Reden: Het merk heeft als doel om atleten in staat te stellen outdoor-avonturen aan te gaan, ongeacht de hindernissen. Met materiaal van de The North Face is het mogelijk om de toppen van de Himalaya te beklimmen. Om een ultramarathon te lopen. Op grote muren te klimmen. Extreme sporten voor hoogtemeter-verslaafden voor wie het in San Francisco opgerichte merk sinds 1966 hoogwaardige bergkleding en -uitrusting maakt. San Franciso als de geboorteplaats voor een outdoormerk? Ja, ook in de grote steden, in de buurt van de stranden leven fans van de bergsport. Net zoals toen de beide oprichters van de The North Face.

THE NORTH FACE MANTRA: NEVER STOP EXPLORING

Misschien is dit het geheim achter het succes van het legendarische outdoormerk. The North Face spirit gaat veel verder dan het maken hoge kwaliteit vrijetijdskleding voor topprestaties. The North Face is ook zelf actief en pusht sporters met acties tot de beste prestaties. De mantra "Never Stop Exploring" is nog steeds hun motto. Sinds de jaren '60 sponsort het merk expedities naar ongerepte en onontgonnen uithoeken van de wereld en ondersteunt outdoor-atleten bij het verleggen van hun grenzen van wat mogelijk is. In de jaren '80 nam het merk skikleding in het assortiment op en werd met pastel- en neonkleuren een hype onder stijlbewuste wintersportatleten. Door dit succes ging het echt los.

Vanaf de jaren '90 werd met de lancering van de gehypete Tekware-collectie sportkleding voor backpackers, trail runners, wandelaars en andere outdoor-avonturen opgenomen. Talloze getuigenissen zoals hiking-legende Hans Solo, extreme skisporters zoals Leo Slemett, Sam Anthamatten of Markus Eder en trail runner Hillary Allen dragen allemaal met trots het halfkogelvormige logo.

DUURZAME PRODUKTIE BIJ THE NORTH FACE

De missie van The North Face is niet alleen het motiveren van mensen om de natuur te verkennen. Ook natuurbescherming en dus duurzame productie is onderdeel van de filosofie van het merk. Zo wordt in het huidige hoofdkwartier in Zwitserland stroom uitsluitend opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Met initiatieven zoals "Responsible Down Standard", de "Clothes the Loop"-kleding en een recyclingprogramma voor schoenen heeft het merk duurzaamheidsstrategieën gecreëerd die tot voorbeeld strekken. Met acties tegen klimaatverandering zoals "Hot Planet / Cool Athletes" met de ambassadeurs van The North Face worden mensen bewust van natuurbescherming. Ook voor producten worden duurzame materialen gebruikt. In plaats van echt dons wordt bijvoorbeeld een revolutionair synthetisch alternatief van Primalift ingezet, de thermobal-isolatietechniek. Daarbij imiteren ronde synthetische primalof-vezels donsvlokken en slaan warmte op in vrije ruimtes.

FUNCTIONALITEIT VAN THE NORTH FACE MET DE STREETSTYLE-FACTOR

Bijna 50 jaar na de oprichting breekt het merk, helemaal volgens zijn eigen mantra "Never Stop Exploring", door zijn eigen grenzen en verovert ook de streetwear-markt. De actuele hype rond stijlvolle functionele kleding in het dagelijks leven, buzzword athleisure, past perfect bij The North Face. Behalve outdoor-onderdelen van hoge kwaliteit bevat het assortiment kledingstukken die ook bij modeverslaafden het hart sneller doen kloppen - daarbij gaat het niet om extreme sporten. Helemaal voorop The North Face - 92 Rage Collection: de rebelse streetwear-stukken grijpen weer terug op de wilde boarder-spirit van de jaren '90 en gaan voor felle kleuren, oversized snits en opvallende retro-prints. De The North Face 92 Rage fleece broek met kleurvlakken - To die for. De Base Camp Slides II? Ze schreeuwen erom jouw outfit een beetje athleisure te geven. Een authentieke fusie van The North Face kerncompetenties en de actuele streetstyle-trends. Geïnspireerd door wintersporten, bedoeld voor fashionheads. Heb je er zin in? Wij denken van wel. En daarom hebben we nu de populairste onderdelen in ons innovatieve Keller x assortiment. Go get them - and never stop exploring.