VANS

Van bootschoenen tot schaatsen en streetwear schoenen, op naar het modelabel. Een transformatie in drie stappen. Vans heeft het succesvol afgerond - en daar houdt het nog steeds niet op. Het Californische merk biedt u sneakers tussen minimalistisch understatement en kleurrijke it-stukken, die altijd sterk lijken op het begin in de zwembaden van Zuid-Californië, die zijn omgebouwd tot skateparken. Lees meer

  • NIEUWSTE
18 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

Vans: Schoen consensus gevonden!

Soms ontspruiten de wortels van een consensus zozeer dat hun oorsprong nauwelijks lijkt te passen bij de uitkomst. Van boot naar boord, naar streetwear en high fashion? Van een eenvoudig idee naar de schoenconsensus van de moderne tijd? Paul en Jim Van Doren zouden het zelf waarschijnlijk niet geloofd hebben toen ze in 1966 samen met Gordon Lee en Serge Delia in Anaheim hun Van Doren Rubber Company oprichtten. Hun missie was heel eenvoudig: het ontwikkelen van een nieuw type bootschoen, een revolutionaire dekschoen. Een die steun zou geven op het dek. Een die ook aangenaam licht is. Een die ook optische kwaliteiten heeft. De enige factor was de doorslaggevende factor. Het uiterlijk van een wafel voldeed aan de kleefkracht van een superlijm. Zo vond de #44 van de Van Doren Rubber Company - tegenwoordig beter bekend als "Authentiek" - zijn weg van het bootdek naar het schaatsdek.

De surfers van Zuid-Californië dienden weer als brug van water naar land. Ze hadden begin jaren '70 de relaxte sneaker voor zichzelf ontdekt - en schaatsers namen een kijkje. In 1974 rolden ze over straten en door lege zwembaden in heel Zuid-Californië, die dienden als funpark, vooral als branding. Over de zwembadmuur naar een gevoel van prestatie. Zo werd het toen gedaan. "Off the Wall" was het geluid van iemand die in het zwembad stond en een nieuwe truc deed. "Off the Wall" stond sinds 1976 op de achterkant van elke Vans sneaker. Het merk had de korte vorm gekozen en goed geluisterd naar de schaatsscène. "Doren", "Rubber" en "Company" in de labelnaam maakten plaats voor een nieuwe sneaker. #95 - nu Era on the road genoemd - was gebaseerd op #44, maar met een dikkere gewatteerde schacht en nieuwe colorways was het beter afgestemd op de behoeften van de skatescene.

Op dat moment al alomtegenwoordig: het eenvoudige als canvas. Voor de lang bekende "Jazz Stripe", die eigenlijk alleen is ontstaan omdat Paul van Doren een beetje had gekrabbeld. Voor nieuwe modellen zoals de Slip-on, de Old Skool, Mid Skool of Sk8 Hi. Voor de ingang in het surfen en snowboarden, in de popcultuur, zelfs in de high fashion. Sinds 2003 publiceert Vans zijn Vault by Vans Collection. Traditionele sneaker met premium ontwerpen. Sneakerbrand ontmoette sterontwerpers en -kunstenaars. Vans werkte onder meer samen met Marc Jacobs om zijn modellen dat speciale tintje te geven. Slechts één aspect.

Want collabo's en speciale edities maken al lang deel uit van het standaard merkenaanbod. Het Marvel en Star Wars universum. Mickey en Goofy. Beatles en Simpsons. Ze hebben allemaal opgetreden op de verschillende silhouetten van Vans. De kleurrijke kant. Bovendien worden de schoenen van het merk nog steeds gekenmerkt door eenvoud en passen ze daarom perfect in het dagelijkse leven. Zelfs in de zeer hoge maatschappij. Pharrell draagt de Authentic, A$AP Rocky en Bella Hadid maken een wandeling door de stad in de Old Skool. Vans zijn overal, lopen door de popcultuur en de high fashion, verblijvend op het schaatsdek. Schoen consensus gevonden!

Vans Sneaker: de bovenste als canvas

Het doek? Is het leuk om van canvas te worden gemaakt? Vans? Hetzelfde. Of het nu puur toeval is of in ieder geval in de zin van de uitvinder wordt uiteindelijk niet overgeleverd - uiteindelijk is het ondergeschikt. Want de minimalistische silhouetten van het merk in combinatie met canvasdoeken dienen eigenlijk als canvas voor verschillende kleurstellingen en dessins. Vooral omdat het materiaal robuust is en toch aangenaam draagbaar. Maar doek vervalt niet in eenzaamheid. Er zijn ook lederen en suède varianten. Ze worden altijd gemaakt op de beroemde rubberen zool in wafelvorm. Maar Vans heeft ook de meer geavanceerde ontwikkeld. In 2012 introduceerde Brand zijn WAFFLECUP™-zool. Het combineert de robuustheid en ondersteuning van een cupzool met het beroemde boardgevoel en de grip van de legendarische wafelzool. In de tussentijd zijn er meer geavanceerde dempingssystemen zoals Comfy-Cush toegevoegd. Pro-versies zijn ook direct voor het schaatsdek ontworpen en zijn daarom robuuster dan modellen voor de straat.

Laag x Midden x Hoi - het volledige gamma Vans

Hoogte is geen kenmerk voor enkelssteun. Zelfs platte sneakers kunnen de gewrichten voldoende beschermen tegen knikken. Waarbij Vans alle varianten sowieso in zijn bagage heeft. De Griptape rolde ooit laag uitgesneden varianten zoals Authentic, Era en Old Skool uit, later werden mid-cut varianten toegevoegd - met de Steve Caballero presenteerde Vans zelfs de eerste signature skateschoen ooit als mid-cut variant in 1988 - en hoog uitgesneden sneakers zoals de Sk8-Hi. De keuze is aan jou. Je zult stijlvol zijn met alle Vans producten.

Vans producten: Era x Authentic x Old Skool

De blik in het verleden is vaak bijzonder verheugend. Vooral als hij zo stijlvol naar de toekomst grijnst, zoals legendarisch vormgegeven, als bestelwagens. Vaak valt de keuze vandaag de dag nog steeds op de eerste sneakers van het merk. Tijdperk en Authentiek zijn evenzeer een deel van de stad als omgebouwde industriële gebouwen en europallets die in ontspannen zitjes zijn gefietst. En zelfs de oude school houdt de intervallen tussen de verschijningen kort. Vans' Old Skool is niet alleen te zien aan de voeten van beroemdheden. De eenvoud van de voorstelling is fundamenteel overtuigend - en blijft toch altijd stijlvol nuchter.

Verklaring x zelfverzekerde terughoudendheid - combineer Vans

Neem een eenvoudige sneaker, een heel eenvoudig silhouet dat misschien iets meer, misschien iets intenser in de verfemmer is gedompeld. Een schoen die zelfverzekerd beweegt tussen een luide uitspraak en zelfverzekerde terughoudendheid. Stilistisch gezien, scheur je elke grens af. Kort. Rok. Magere jeans. Brede Chino. jurk. Alles past bij de stijlen van Vans. Ook aan de jas, het bomberjack of het relaxte hemd, de sneakers van het merk hebben een geweldig figuur geknipt. U ziet: het combineren van Vans is eenvoudig.

Stijlvol: De Vans Shop bij Keller x

De nieuwe sneaker is slechts zo goed als zijn zorg. Als het al zijn glans verliest na de eerste paar reizen naar de stad, verliest het stijlpunten. Jason Markk kent het probleem en geeft u de juiste verzorgingsproducten voor uw VANS om mee te nemen voor een ontspannen diner of een drankje. Het is nog beter om ze te allen tijde bij je te hebben, zonder dat je je relaxte schoenstijl hoeft te breken met een grote tas. Cross-body bag? Rugzak? Een stijlvolle tas? Dit is de verantwoordelijkheid van Côte & Ciel.