VEJA V-10

Het idee? Zo eenvoudig als het is, zo eigentijds. Sébastien Kopp en François-Ghislain Morillion vonden dat het mogelijk moest zijn om op een duurzame en eerlijke manier sneakers te produceren. Twee pijlers van drie. De derde? Een minimalistische, hoogwaardige uitstraling. De Veja V-10 drukt dit perfect uit. Het moet wel. Het merk vierde immers zijn tiende verjaardag met het uitbrengen van de V-10.  Lees meer

  • NIEUWSTE
23 resultaten
CLOSE

Geslacht

MERK (1)

MAAT

De Veja V-10

Sommige berichten zijn zo aanstekelijk dat ze de extra reclameaandrijving niet nodig hebben. De inhoud ervan zet een keten van doorgifte en snelle verspreiding in gang die elke fijn geplande reclamecampagne in het voorbijgaan inhaalt. Als bijvoorbeeld een nieuw sneaker merk besluit om zijn schoenen in Brazilië te laten produceren op een eerlijke en duurzame manier, terwijl het de stijl te allen tijde in de gaten houdt, om de prijs niet te verhogen, dan is dit precies het soort dynamiek dat wordt gecreëerd. Is gecreëerd.

Sinds 2004 hebben Sébastien Kopp en François-Ghislain Morillion met succes hun hand op deeltjesversnellers gezet. Onder de indruk van een bezoek aan een Chinese kledingfabriek besloten de twee zelf enkele wijzigingen aan te brengen. Dus zwaaiden ze de financiële industrie weer eens af, om daarna een nieuw sneaker-merk op te zetten. Een cruciaal punt: Morillion en Kopp kwamen er tijdens hun onderzoeksreizen achter dat meer dan 70 procent van de verkoopprijs van een schoen werd besteed aan reclame. Hierdoor bleef slechts 30 procent over voor de productie en het materiaal.

Dus besloten ze het zonder reclame te doen, investeerden ze in nauwe relaties met hun producenten in Brazilië, zochten ze manieren om producten zo duurzaam mogelijk te gebruiken en richtten ze Veja op. Dezelfde prijs, verschillende prioriteiten. Het merk wil met elke nieuwe sneaker een positieve impact hebben en is daarom altijd op zoek naar innovatieve productiemogelijkheden en nieuwe materialen. Zo komt rubber van nature uit het Amazonegebied en wordt de organische wol die in Veja-sneakers wordt gebruikt, gerecycled. Veja besteedt ook aandacht aan de werkomstandigheden in de partnerfabriek in Brazilië. Zelfs veganistische Veja modellen zijn beschikbaar.

De Veja V-10 is niet een van deze, maar het bakproces dat gebruikt wordt om het leer te looien is milieuvriendelijker. Naam? Programma? Lang geleden gefuseerd. "Veja" is Portugees en betekent "kijk". "Kijk achter het product", legt François-Ghislain Morillion de naam van het merk uit. En dat is precies wat het nodig heeft als een magneet. Het trekt, wekt de interesse, zegt Morillion. Veja vertrouwt dus ook op de minimalistische stijl voor de V-10, die altijd gebaseerd is op de vraag wat we echt willen dragen. Daarom heeft de Veja V-10 iets meer volume, maar tegelijkertijd een gladde, elegante bovenkant. Precies de juiste look om het tienjarig bestaan van het merk te vieren. Dit is precies waar Veja de V-10 voor ontwikkelde. Een extra advertentiecampagne? Niemand nodig.

Kenmerken van de Veja V-10

Minimalisme wil niet zeggen dat de visuele aantrekkingskracht in de sabbatical doorbreekt. Discrete stijl aan de ene kant, een karakteristieke blikvanger aan de andere kant. Het werkt te goed om het niet permanent bij elkaar te brengen. Daarom wordt de inmiddels bekende "V-10 Veja's" ook gedragen op de V-10 Veja, die aan de ene kant is gemaakt van 60 procent natuurrubber en aan de andere kant al lang geleden de fervente waarnemer heeft verteld over de duurzame en eerlijke herkomst van de sneaker.

De bovenzijde wordt gedomineerd door schoon wit, dat herhaaldelijk wordt afgebroken door min of meer intense kleuraccenten. De iets dikkere tussenzool in gebroken wit valt ook discreet maar nadrukkelijk op. Daarnaast is de Veja V-10 lederen sneaker online beschikbaar voor zowel vrouwen als mannen, als monochroom model en met een suède bovendeel. Het spreekt voor zich dat Veja (voor zover mogelijk) duurzame, ecologische materialen gebruikt en dat alles Fairtrade is.

Belangrijke feiten over de Veja V-10

  • Originele naam: Veja V-10
  • Eerste uitgave: 2015
  • Eerste kleur: Wit / Rood / Blauw
  • Prijsklasse: 105 tot 130 €

Hoe kan de Veja V-10 worden gecombineerd?

Minimalisme verschuift de stijllijn naar de horizon toe totdat deze nauwelijks zichtbaar is. De Veja V-10 kan dus niet beperkt worden. De damesmodellen van de V-10 geven de donkere, lange rok of de relaxte jurk een extra optisch hoogtepunt. De Veja V-10 voor mannen vschiet goed op met zowel de magere als de wijde jeans, de chino en de short. Verborgen sneakersokken? Hoge, kleurrijke versies? De producten uit onze Veja V-10 winkel brengen harmonie in beide richtingen. Ook in combinatie met hoodie, shirt, t-shirt, crewneck of discrete top.

De Veja V-10 bij Keller x

Veja kiest bewust voor de weg van het minimalisme, maar doet geen afstand van veelzijdigheid of creativiteit. Het resultaat van Veja V-10 Store is te zien bij Keller x. Daar vind je de Veja V-10 online in zowel monochroom als in de legendarische wit-blauw-rode Colorway, plus de vrouwenversie van de V-10. Wit domineert meestal de sneaker, maar laat toch ruimte voor meer: bij Keller x kun je ook de V-10 Bastille met bruin suède bovendeel, zwarte buitenzool en gekleurde details in het net bestellen.