White Mountaineering

  • Sneakers
  • Kleding
  • Rugzak
  • Tassen
  • Accessoires

Outdoorkleding met een duidelijke street-invloed, die tegelijkertijd voldoet aan de hoogste mode-eisen. Een evenwicht tussen stijl en functie. Dat is precies waar WHITE MOUNTAINEERING voor staat. Meer informatie!

  • NIEUWSTE
47 resultaten
White Mountaineering
RESET-FILTERS

STRAIGHT FROM TOKYO

WHITE MOUNTAIN­EERING

Het label staat garant voor het toppunt van alledaags draagcomfort; de combinatie van moderne styling met robuuste functionaliteit en technologie is een perfect recept, en de kern van dit alles is Yosuke Aizawa, de oprichter en creatief directeur van White Mountaineering.

OUTDOOR X STREETSTYLE

Yosuke cultiveert deze dualiteit nu al 15 jaar en heeft met deze evenwichtsoefening tussen vorm en functionaliteit het label een plaats bezorgd op de wereldwijde modemarkt. Keller X/Sabukaru/Sam Le Roy en Adrian Bianco hadden de kans om Yosuke Aizawa te interviewen met als doel inzicht te krijgen in zijn merk, ontwerpfilosofieën en groeiende invloeden.

White Mountaineering is een verlengstuk van jezelf als natuurliefhebber. Waar en wanneer heeft u uw passie voor de natuur ontdekt en gerealiseerd?

Als kind woonde ik buiten Tokio, dus ging ik met mijn vader naar de bergen. Hij hield van vliegvissen en we kampeerden elke week in de bergen. Mijn vader had veel hobby's, hij ging ook wel eens jagen. Ik vond zijn echte buitenkleding werkelijk cool.

THE DETAILS MAKE THE DESIGN

WHITE MOUNTAINEERING

White Mountaineering heeft zijn plek gevonden - een middenweg tussen labels die enkel oog hebben voor totale functionaliteit en labels die puur op vorm zijn gericht. Hoe gaat men om met deze dualiteit en welke uitdagingen biedt dit vanuit het perspectief als ontwerper?

Ik ontwerp altijd op basis van de stof. Zoals je weet, is kleding volledig gemaakt van stof, met uitzondering van accessoires zoals ritsen en knopen. Ik tracht eerst een functioneel textiel te ontwerpen, en dan bedenk ik welk item goed bij deze stof past. Ik hou niet van kleding met teveel design of die alleen op trends focust. Maar we maken geen hoogwaardige outdoorkleding die zich enkel focust op functionaliteit, zoals de outdoormerken. Ik vind het belangrijk om functionele kleding te ontwerpen die we kunnen dragen in ons dagelijks leven.

STRAIGHT FROM TOKYO

Je hebt in het leven niet vaak de kans om je eigen merk te hebben. Het is dus 15 jaar geleden dat ik een merkconcept ontwikkelde waaraan ik mezelf mijn hele leven zou kunnen zien werken. Ik heb dit concept vanaf het begin nooit veranderd.' - Yosuke Aizawa, 2020

WHITE MOUNTAINEERING

STRAIGHT FROM TOKYO

PERFECT DESIGN-FUNCTIE BALANS MADE IN TOKYO

Evenwicht. Het is pas eindelijk bereikt wanneer krachten die elkaar eigenlijk tegenwerken elkaar opheffen: het moment van evenwicht. Jarenlang kwam outdoorwear er steeds dichter bij, maar bereikte het nooit helemaal. Te intensief scheurde de functie. De stijl, hoezeer die ook aan kracht won, miste nog steeds gewicht. Tot Yosuke Aizawa in 2006 White Mountaineering oprichtte in Tokio en zijn merk een duidelijke missie gaf. Hij definieerde drie factoren: design. Gebruik. Technologie. Niets heeft meer betekenis, niets minder. Alles is doorslaggevend. We dragen onze kleding immers altijd op de een of andere manier buiten, zegt White Mountaineering. Daarom wil Brand de elementen combineren zonder zich te onderwerpen aan enig markt- of verkoopdictaat.

Kort tussenrapport: Het werkt. Of je te maken hebt met outdoor mode met een hang naar streetwear of streetwear met een zwak voor outdoor mode is nooit helemaal duidelijk. De materialen zijn van hoge kwaliteit, de pasvormen zijn zowel functioneel als stijlvol, de ontwerpen zijn altijd street- en zelfs runway-compatible. Inderdaad, White Mountaineering is al prominent aanwezig geweest op modeshows in Parijs en Milaan. Outdoorkleding met mode-esthetiek wekt gewoon interesse. En aandacht brengt samenwerking. White Mountaineering is niet alleen regelmatig te gast in enkele van de beroemdste boetieks ter wereld, maar het Japanse merk is ook een samenwerking aangegaan met een of twee grote namen uit de modewereld. adidas. Levi's. Ugg. Of het nu samenwerkt of alleen, het merk probeert altijd hoogwaardige materialen te combineren met unieke ontwerpen.

Yosuke Aizawa ontdekte zijn liefde voor mode dankzij een kampeeruitrusting die hij ooit van zijn vader kreeg. Toch ontwikkelt hij zelden nostalgie. Dit betekent niet dat White Mountaineering blind is voor het traditionele oog. Eerder wil het label traditie vertalen naar het heden. En dat doet het. White Mountaineering heeft bijvoorbeeld al een eigen interpretatie van de adidas Stan Smith afgeleverd - en daarbij, net als bij zijn eigen creaties, altijd oog gehouden voor evenwicht. Van design, nut en functie.

WHITE MOUNTAINEERING JASSEN: POWERED BY GORE-TEX®

De beste. Sommigen beweren dat het voor hen net goed genoeg is. White Mountaineering werkt er liever mee. Met stoffen die werkelijk elke materiaal- en weertest doorstaan. Oprichter Yosuke Aizawa staat bijvoorbeeld zelf regelmatig op een snowboard en weet wat belangrijk is. Het functionele aspect. Daarom vertrouwt White Mountaineering voor zijn jacks, parka's en windbreakers op niets minder dan GORE-TEX®, die functionele legende van het materiaal dat vocht buiten houdt zonder je lichaam luchtdicht af te sluiten. De hoodies en shirts van het merk zijn gemaakt van zuiver katoen.

WHITE MOUNTAINEERING PRODUCTEN: DESIGNSTATEMENT X MINIMALISME

Wie design, nut en functionaliteit op zo'n stilistisch zelfverzekerde manier in evenwicht brengt, mag gerust de aandacht op zich vestigen. Maar dat hoeft niet. Zo doseert White Mountaineering. Sommige shirts dragen een groot merklogo, andere hebben een goed zichtbare print of borduursel. Het werkt net zo goed zonder een opvallend uithangbord van herkomst. Een klassieke parka werkt immers het beste zonder extra opvallende kenmerken. Praktische opgezette zakken of discreet verborgen zakken plus een capuchon en een traditionele lange snit zijn ruim voldoende. Overhemden en hoodies van Brand vertrouwen daarentegen graag op een normale tot licht oversized snit. Immers, een goed gekozen snit kan soms alles zijn wat nodig is voor de nodige vonk van aandacht.

STREETSTYLE X BERGFUNCTIE

Een parka van GORE-TEX®, die alle functies van een outdoorjas heeft, maar waarvan de stijl belooft ontspannen streetwear te worden. Een goed idee, niet alleen op de echt koele dagen. De olijfgroene mods van White Mountaineering zijn dan ook erg populair. Je kunt jezelf trakteren op een extra dosis elegantie met de Wool Balmacan jas van het Japanse merk. De zakken vallen nauwelijks op. Maar u geniet van de voordelen van de GORE-TEX®-bovenlaag, ziet eruit alsof u naar het diner gaat en dankzij de White Mountaineering Sale bent u uitgerust alsof u op het punt staat een uitgebreide snowboardsessie te houden.

COMBINEER DE STIJLEN VAN WHITE MOUNTAINEERING

De parka werkt ook zo goed omdat hij niemand uitsluit. Noch de skinny noch de tapered jeans, noch de chino noch de dress. Ook over de top is hij niet kieskeurig. De geprinte teas van White Mountaineering zien er weer geweldig uit in combinatie met een pet of beanie, terwijl een iets oversized hoodie over een slanke jeans het stijlwiel bijzonder hard laat draaien. De sneakers van White Mountaineering, ontworpen in samenwerking met adidas Originals, zullen de aandacht trekken van je metgezellen en toevallige ontmoetingen in de stad.

WHITE MOUNTAINEERING X BÉTON CIRÉ X PORTER-YOSHIDA CO. - BIJ KELLER X

Als je naast een parka met logo ook een hoodie, beanie of pet kunt aantrekken, zijn kinnen niet meer onderhevig aan de zwaartekracht. Hoe goed de combinatie ook werkt. Voor een extra vleugje extravagantie combineert Du White Mountaineering de producten met een Miki by Béton Ciré, een pet die geen schild nodig heeft en geïnspireerd is op Franse vissershoeden. Deze zijn te koop bij Keller x, net als de hoogwaardige tassen van Aevor Met hun hulp kunt u in de White Mountaineering Shop bij Keller x het vakmanschap van de Japanse tassenmakerij combineren met de Japanse driehoeksverhouding van design, nut en functie.